„Šis formalus juridinis aktas yra simbolinis atskaitos taškas. Jis konstatuoja, kad LEO LT egzistavimas baigtas, o naudos vartotojams, energetikos veiklų atskyrimo, ir energetinės nepriklausomybės principais pagrįsto elektros ūkio pertvarkos projekto įgyvendinimas pradėtas. Kapitalo struktūros pasikeitimas taip pat leis akcijų savininkei – Lietuvos valstybei – operatyviai ir lanksčiai įgyvendinti tolesnius elektros energetikos sektoriaus pertvarkos plane numatytus veiksmus“, - sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Šiuo metu „Leo LT” nebedirba nė vienas darbuotojas, išskyrus paskirtąjį likvidatorių.

Elektros energetikos sektoriaus planas taip pat numato gamybos, perdavimo, skirstymo ir paslaugų veiklų atskyrimą į keturis įmonių blokus, skirstomųjų tinklų bendrovių sujungimą, elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektų įgyvendinimą, bendros Baltijos šalių elektros rinkos sukūrimą.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, nuo akcinės bendrovės „Lietuvos energija“ bus atskirti elektros perdavimo tinklai, perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ ir rinkos operatorius „Baltpool“. Atskyrus elektros energijos perdavimo veiklą Lietuvoje bus įgyvendinti ES trečiojo energetikos paketo reikalavimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją