Statistikos departamentas prognozuoja, kad sausį, palyginti su gruodžiu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos išaugs 1 proc. Tačiau net ir pakilusios kainos bus jau mažesnės negu pernai sausį.

Sausio 20-oji yra paskutinė diena, kai už suvartotą elektros energiją galima mokėti pigiau. Tiesa, mokama turi būti ne už sausį, bet už gruodį suvartotą elektros energiją.

Iki šiol turėti du - dieninio ir naktinio tarifo - skaitiklius gyventojams apsimokėjo: iki sausio už dieną suvartotą elektros energiją tekdavo mokėti po 0,4 lito už kWh, o naktį - po 0,23 lito už kWh.

Nuo 2010-ųjų sausio įsigaliojus naujiems tarifams, dieną suvartota elektros energija pabrango iki 0,49 lito už kWh, o naktį suvartotos elektros energijos kaina šoktelėjo iki 0,36 lito už kWh. Tuo tarpu turintiesiems vieną skaitiklį bet kuriuo paros metu suvartota elektros energija kainuoja vienodai - 0,45 lito už kWh.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją