Pasak apklausą inicijavusios energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ komercijos direktorės Neringos Petrauskienės, jos rezultatai atspindi realią situaciją, kurią stebi ir elektros tiekėjai.

„Metų pradžioje pradėję mažinti buitiniams vartotojams siūlomas elektros kainas, keliskart daugiau užklausų sulaukėme ir mes, smarkiai išaugo sudaromų naujų ar atnaujinamų sutarčių skaičius. Tokios tendencijos ypač išryškėjo kovo mėnesį. Nors ne visi besidomintys naujomis galimybėmis pasirašo naujas sutartis, kas matyti ir iš apklausos, vis dėlto teigiamu aspektu laikyčiau tai, kad žmonės nestebi situacijos pasyviai, domisi, svarsto, renkasi jiems palankiausią variantą“, – sako N. Petrauskienė.

Kaip skelbiama pranešime, 12 proc. apklausoje dalyvavusių respondentų teigia šiais metais pasirašę naują sutartį su tuo pačiu tiekėju, 5 proc. pasirinko naują tiekėją.

Kad šiemet pasirašė naują sutartį su tuo pačiu tiekėju, dažniau įvardija 36–45 m. ir 56 m. amžiaus bei vyresni gyventojai, turintys aukštąjį ir aukštesnį išsilavinimą, gyvenantys kaimo vietovėse. Pasirinkusių kitą tiekėją daugiausia tarp 46–55 m. amžiaus, rajonų centrų ir kitų miestų gyventojų.

Tuo metu net 50 proc. apklausos dalyvių prisipažino nesidomėję galimybe sudaryti naują sutartį. 31 proc. iš jų nesidomėjo, nes jiems tai neaktualu – tai dažniau 18–25 m., žemesnio išsimokslinimo apklaustieji.

Anot N. Petrauskienės, kur kas įdomesnę situaciją atspindi likusi dalis sutarties keitimu nesidomėjusių respondentų. 9 proc. iš jų nesidomėjo, nes nežinojo, kad sutartis galima keisti ar atnaujinti nepasibaigus jų terminui, dar 10 proc. – nes jiems atrodo, kad sutarties procesas pernelyg sudėtingas.

„Spinter tyrimai“ Lietuvos gyventojų apklausą atliko vasario 18–27 dienomis, joje dalyvavo 1012 respondentų nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją