Kol kas elektros vartojimo įpročių nepakeitė, bet planuoja pradėti ją taupyti 19 proc. respondentų, o dar 16 proc. taupyti nepradėjo ir neketina to daryti, pranešė tyrimą užsakiusi „Elektrum Lietuva“.

Anot jos, gyventojų ir verslo taupymą jau atsispindi ir realiai sumažėjęs elektros vartojimas – „Litgrid“ duomenimis, rugsėjo 1-19 dienomis šalyje jos suvartota 563 gigavatvalandės, arba 7 proc. mažiau nei tuo pat laiku pernai (608 GWh).

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, bendras komercinių ir buitinių vartotojų elektros suvartojimas po truputį ėmė mažėti rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo 1 dieną buvo beveik 5 proc. mažesnis nei prieš metus.

Apklausa rodo, kad gerokai ar šiek tiek elektros vartojimą sumažino 43-49 proc. visų amžiaus grupių gyventojai, apie 20 proc. vyresnio amžiaus (nuo 46 metų) ir apie 55 proc. – 56 metų ir vyresni gyventojai.

Neplanuojančių keisti savo įpročių ir pradėti taupyti daugiausiai yra tarp 36-45 metų (21 proc.) ir 18-25 metų amžiaus (17 proc.) gyventojų.

Elektros vartojimą sumažinusios dažniau teigia moterys (65 proc.), tuo metu 18 proc. vyrų neketina pradėti taupyti (moterų – 14 proc.).

„Spinter tyrimai“ apklausą atliko rugpjūčio 25 – rugsėjo 2 dienomis, joje dalyvavo 1006 respondentai nuo 18 iki 75 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją