AB „Klaipėdos nafta“ specialistai surengė jau 4 susitikimus su Klaipėdoje studijuojančiais Klaipėdos universiteto (KU) bei Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) transporto inžinerijos, logistikos, laivavedybos ir kitų jūrinių specialybių studentais, kurie buvo supažindinti su SGD terminalo atsiradimo prielaidomis, jo techninėmis savybėmis, alternatyvaus dujų tiekimo šaltinio poreikiu. Susitikimai su studentais organizuojami ne atsitiktinai: SGD laivą-saugyklą 10-čiai metų iš norvegų besinuomosianti Lietuva per šį laikotarpį turi paruošti vietinius specialistus, kurie gebės perimti laivo-saugyklos valdymą pasibaigus nuomos laikotarpiui. LAJM vykdomi mokymai laivo įgulai, o studentai turi aukščiausio lygio mokomąją bazę bei treniruoklius, leidžiančius realistiškomis sąlygomis įvesti laivus į uostą.

„Klaipėdos uosto plėtros projektai visada buvo KU Jūrų technikos fakulteto (JTF) bendruomenės dėmesio centre, todėl nenuostabu, kad atvira paskaita apie SGD terminalą susilaukė tokio susidomėjimo. Didžiausia šio renginio vertė dalyvių manymu – galimybė pabendrauti su SGD terminalo specialistu, išgirsti naujausią informaciją apie terminalo specifiką, FSRU tipo laivo „Independence“ konstrukcinius ypatumus, SGD dujinimo technologiją bei dujų tiekimo vartotojams būdus. Smagu, kad SGD projektas dar pilnai nerealizuotas, o mes jau viską apie jį žinome“, - sako KU JTF prodekanė Tatjana Paulauskienė.

Informacija apie SGD terminalą visus metus sklido per įvairius Lietuvos miestus bei mokyklas. SGD laivo-saugyklos mažasis modelis apkeliavo muziejus, prekybos centrus ir kitas įstaigas, prisistatydamas visuomenei. 5-6 klasių moksleiviai Klaipėdos apskrityje buvo supažindinami su projektu edukacinių užsiėmimų metu. Šiuo metu SGD laivo-saugyklos modelis grįžo į Klaipėdą ir vieši LAJM.

„„Klaipėdos nafta“ nuo SGD projekto įgyvendinimo pradžios siekė kuo plačiau informuoti visuomenę apie projektą, jo poreikį, atsiradimo aplinkybes bei įgyvendinimo eigą. Todėl ypač norėtume padėkoti toms institucijoms ir įstaigoms, kurios įvairiai prisidėjo prie itin svarbaus Lietuvai projekto viešinimo: priėmė ir eksponavo SGD laivo-saugyklos modelį, subūrė moksleivius bei studentiją edukaciniams užsiėmimas ir paskaitoms. Viliamės, jog informacija apie terminalą viena ar kita forma pasiekė didžiąją dalį Lietuvos gyventojų. Terminalui pradėjus veiklą ketiname ir toliau laikytis optimalios viešinimo politikos“, - sako Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Likus savaitei iki „Independence“ atplaukimo visuomenė naujienas apie SGD terminalą gali sekti tiek televizijoje ar internete, tek ir kitais medija kanalais. Portale delfi.lt bei LRT televizijoje vykdomos viktorinos bei nagrinėjamos temos, susijusios su SGD terminalu, o spalio 27 d. numatoma tiesioginė laivo sutiktuvių ceremonijos transliacija.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)