Jų vadovas Artūras Galakvoščius kreipėsi į Alytaus miesto tarybą dėl sutikimo, kad ant nakvynės namų stogo būtų įrengta saulės elektrinė. Be energetinės plėtros nakvynės namuose planuojami ir kiti pokyčiai – išplėsti nakvynės namų patalpas, kuriose būtų įrengta namo pastogė.

A.Galakvoščius ketvirtadienį prašė tarybos leisti jo vadovaujamai įstaigai statyti ir ne mažiau kaip 20 metų eksploatuoti saulės šviesos energijos elektrinę ant Alytaus miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančio pastato Ulonų gatvėje.

Nakvynės namų vadovas nurodė, kad tokia elektrinė atsipirktų ne anksčiau kaip po trejų metų ir būtų įrengta gavus finansavimą iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo.

Ne vienam tarybos nariui kilo klausimų dėl elektrinės atsiperkamumo paskaičiavimo, kiti teiravosi, kur bus ieškoma pinigų negavus finansavimo, kurį sudarytų 80 procentų Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo lėšos ir 20 procentų miesto savivaldybės lėšos.

A. Galakvoščius paaiškino, kad tuomet projekto iš vis bus atsisakyta ir atkirto: „Tai yra leidimas plėtrai. Apie jokius pinigus dabar nekalbama. O dėl pinigų aš tikrai ateisiu dar kartą“.

Po trumpos diskusijos taryba pritarė Alytaus nakvynės namų energetinei plėtrai.

Ketvirtadienį miesto savivaldybėje buvo pritarta ir socialinei paslaugų plėtrai nakvynės namuose.

Svarstant biudžeto pakeitimo klausimą nuspręsta įstaigai skirti per 25 tūkst. eurų. Planuojama išplėsti Alytaus nakvynės namų patalpas, kuriose bus įrengta namo pastogė ir sujungta su esamomis Alytaus nakvynės namų patalpomis. Jose planuojama teikti apgyvendinimo savarankiško gyvenimo namuose socialines paslaugas.

Tarybos skirti pinigai bus naudojami techniniam projektui parengti (15 tūkst. eurų), socialinio darbuotojo etatui, komunalinėms ir kitoms paslaugoms. Likusi pinigų dalis (daugiau nei 10 tūkst. eurų) - prekėms bei įrengimams įsigyti.