„Projektas skirtas magistralinius dujotiekius pritaikyti vidinei diagnostikai, kuri reikalinga nustatyti jų būklę, iki šiol dalies dujotiekių būklė buvo nustatoma empiriniu būdu. (...) Pastačius šitą įrangą, galima įleisti specialius matavimo prietaisus, kurie patikrina dujotiekių sienelių būklę ir galima įvertinti, ar jie saugūs, ar ne“, – BNS sakė „Amber Grid“ Strateginio planavimo ir komunikacijos skyriaus vadovas Danas Janulionis.

Pasak jo, projektas bus įgyvendinamas visos Lietuvoje, o darbai užtruks apie trejus metus.

„Šiuo metu turime 32 proc. dujotiekių, kurie gali būti tokiu būdu diagnozuoti. Įvykdžius tiek pirmojo, tiek antrojo etapo darbus, o pastaruosius planuojame baigti 2021 metų pabaigoje, net 80 proc. viso magistralinio dujotiekio galės būti diagnozuota tiksliai, kokia jų yra būklė“, – sakė D. Janulionis.

Jo teigimu, statant dujotiekį su Lenkija (GIPL), vamzdynuose bus įmontuoti tokie patys įrenginiai.

„Amber Grid“ valdyba trečiadienį pritarė sutarčiai su konkursą laimėjusia rangove „Šiaulių dujotiekio statyba“, o spalio viduryje dėl to spręs įmonės akcininkai, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

D. Janulionio teigimu, numatyta maksimali darbų vertė yra 13,153 mln. eurų (be PVM), o tikslus lėšų poreikis bus paskelbtas vėliau. „Amber Grid“ rugsėjį jau pasirašė sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) dėl europinės paramos.

LVPA ketvirtadienį patvirtino BNS, kad paramos suma siekia 6,576 mln. eurų (be PVM).

2016 metais „Amber Grid“ gavo 14,6 mln. eurų ES paramos aštuoniems modernizavimo projektams. Kaip tuomet skelbė LVPA, didžiausiam – dujotiekių atnaujinimo – projektui skirta apie 6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)