Šis teismas nusprendė atmesti Alytaus miesto savivaldybės skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2011 metų rugsėjo 26 dienos kai kuriuos nutarimo punktus dėl bendrovės „Litesko“ filialui „Alytaus energija“ vienašališko laikinųjų šilumos kainų dedamųjų nustatymo. Jose į šilumos kainą buvo įskaičiuotos nepadengtos kuro sąnaudos, kurių vertė - 3 mln. 538,2 tūkst. litų bei nepadengtos šilumos punktų priežiūros sąnaudos. Jų vertė - 848,7 tūkst. litų.

Miesto savivaldybės administracijos specialistai paskaičiavo, kad iš šilumos kainos dedamųjų išėmus minėtas nepadengtas sąnaudas, kilovatvalandės kaina alytiškiams sumažėtų 2,13 cento. Tuomet ir sąskaitos už šilumą gyventojams būtų mažesnės.

„Visomis teisinėmis priemonėmis ir toliau nuosekliai sieksime, kad šilumos kainos alytiškiams mažėtų“, - pasirašęs apeliacinį skundą sakė meras F.Džiautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją