Prezidentės spaudos tarnyba patvirtino, kad šalies vadovė gavo „Gazprom” laiško kopiją. Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras A. Kubilius aptarė tokio susitikimo reikalingumą.

Dienraštį pasiekė Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ antrinės įmonės „Gazprom-Export“ generalinio direktoriaus Aleksandro Medvedevo laiško A. Kubiliui, kserokopija. Sausio 17 d. rašytame laiške, A. Medvedevas siūlo susitikti ir nustatyti datą bei laiką, tačiau atsakymo į laišką iš Vyriausybės vadovo nesulaukta.

„Tikrai tai nėra tiesa. „Gazprom“ vadovybės pasiūlymas susitikti, kuris pasiekė mus praėjusią savaitę, toliau yra derinamas. Ir mes tikrai vertiname galimybę susitikti su tokio lygmens kompanijomis“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Kubilius.

Anot jo, susitikime dar kartą būtų išsakyta nuomonė, kad Lietuvos netenkina dujų kaina ir būtų aptarta Lietuvos dujų sektoriaus pertvarka, kur Lietuva siekia atskirti dujų gamybą nuo tiekimo ir skirstymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją