"Turiu dar ir dar kartą pastebėti, kad Vilniaus meras Artūras Zuokas, kuris dėl to kaltina Vyriausybę, derybas su "Gazprom", yra visiškai neteisus, nes patiektos šilumos kiekis vartotojams visiškai nepriklauso nuo dujų kainos", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.

"Noriu priminti, kad savivaldybės atsako už tai, kaip veikia jų savivaldybės teritorijoje šilumos tiekimo įmonės. Ir Vilniaus mieste dėl kol kas sunkiai paaiškinamų priežasčių šilumos įmonės lapkričio mėnesį patiekė ženkliai daugiau šilumos energijos negu praeitų metų lapkričio mėnesį, kuris temperatūros požiūriu buvo labai panašus. To neįvyko kitose savivaldybėse - kitose savivaldybėse šilumos suvartojimas kai kur esant tokiai pat temperatūrai net ir sumažėjo. Vilniuje jis išaugo 15-17 procentų", - aiškino jis.

Pasak A.Kubiliaus, jį, be kita ko, stebina pastaruoju metu itin aktyvi "Vilniaus energijos" reklama žiniasklaidoje.

"Šioje vietoje man atrodo, kad tikrai neadekvačiai elgiasi ir šilumos kompanija, ir Vilniaus savivaldybės vadovybė, kuriems, atrodo, vis dar sunku suvokti, kad jie yra atsakingi už vilniečių, Vilniaus gyventojų, savijautą, kuri, tikrai akivaizdu, nėra labai gera gaunant tokias sąskaitas", - dėstė premjeras.

Klausiamas, su kuo sietų "Vilniaus energijos" reklaminę kampaniją, jis sakė, kad "čia galima tik spėlioti - galbūt dėl kokių nors priežasčių reikia, kad ta žiniasklaida gautų tokius reklaminius užsakymus".

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas praėjusią savaitę pareiškė, jog toliau ketinama aiškintis, kodėl Vilniuje palyginti šiltą lapkritį buvo sunaudota gerokai daugiau šilumos ir smarkiai išaugo sąskaitos už šildymą. Jo tvirtinimu, Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdomos bendrovės "Vilniaus energija" atsakymai ministerijos netenkina.

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigia, jog atsakomybę dėl situacijos šilumos ūkyje turėtų prisiimti Vyriausybė ir Energetikos ministerija.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė "tai, kas vyksta Vilniaus mieste su šilumos kainomis, gali būti šilumą tiekiančios bendrovės “Vilniaus energija” arba daugiabučius prižiūrinčių bendrovių įžūlaus piktnaudžiavimo rezultatas" ir atsakomybę už tai, anot jos, turi prisiimti sostinės savivaldybė.

Valstybinė energetikos inspekcija pradėjo tyrimą dėl didesnio nei įprastai šildymo suvartojimo Vilniuje lapkričio mėnesį. Išvadas žadama pateikti po Naujųjų metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją