"Tai sukėlė Lietuvos ir užsienio interesų grupių opoziciją jau ne teorinių diskusijų lygiu, bet labai konkrečiais veiksmais. Savaime suprantama, kad elektros energijos gamyba ir pardavimu Lietuvoje besiverčiančioms verslo grupėms VAE projektas nebuvo patrauklus, todėl natūraliai sulaukėme veiksmų, kad VAE patirtų kuo daugiau kliūčių. Vieni planuoja užsidirbti iš vėjo, kiti iš saulės, treti iš biokuro - dažniausiai mokesčių mokėtojų sąskaita. Apskritai regione nėra labai daug suinteresuotų, kad Lietuva turėtų konkurencingą elektros generacijos šaltinį", - interviu dienraščiui „Verslo žinios" sakė premjeras.

AE projektas, anot A.Kubiliaus, tapo politinės konkurencijos rinkimų kampanijos metu objektu: "Partijų atstovai, deja, vienaip apie VAE kalbėjo prie šio stalo ir kitaip elgėsi Seime diskusijose. Nesugebėjome apsiginti nuo propagandos, kuri čia buvo skleidžiama. Tie dalykai sudarė palankią terpę stambių regiono geopolitikos ir energetikos rinkos dalyvių interesams".

Paklaustas, ar kels savo kandidatūrą prezidento rinkimuose, A.Kubilius teigė tokios galimybės nesvarstąs.

"Tikrai tokios galimybės nesvarstau. Pažiūrėkim į rinkimų rezultatus: mes negavome daugumos Lietuvos rinkėjų paramos. Tai reiškia, kad iki galo nesugebėjome atlikti savo darbų", - teigė A.Kubilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)