„Mano įsitikinimu, naujai Vyriausybei tenka didelė atsakomybė tokiomis aplinkybėmis priimti sprendimus, kurie ilgalaikėje perspektyvoje Lietuvos žmonėms garantuotų saugiausią ir pigiausią elektros tiekimą“, - VAE projektą užtarė premjeras.

„Dar ir dar kartą reikia skaičiuoti. Skaičiavimas reikalauja ir laiko, ir Vyriausybės darbo, nes pasiduodant emocijoms Lietuva gali prarasti ilgalaikes galimybes pasirūpinti pigiausia ir saugiausia elektros energija“, - įsitikinęs konservatorius.

Pasak premjero, visos kalbos, kad geriausia elektros energiją gaminti iš atsinaujinančių energijos šaltinių yra pagrįstos emocijomis, o ne skaičiais.

„Visi svarstymai, kad geriausia yra elektrą gaminti vėjo ar saulės jėgainėse, kelmus raunant ir juos deginant, yra galbūt pagrįsti labiau emocijomis, o ne skaičiavimais. O elektros energija, kaip viena iš ekonomikos pagrindų, iš tikrųjų reikalauja labai tikslių skaičių, kurie būtų pagrįsti ekspertize ir ilgalaike projekcija, - sakė jis. - Jei dabar padarysime klaidų, neapskaičiuotų sprendimų, po 10-20 metų gali tekti labai brangiai už tai mokėti“.

Paprašytas pakomentuoti Baltijos šalių vadovų susitikime išsakytą prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką, kad Lietuva nesugeba įgyvendinti didelių projektų, A. Kubilius teigė pritariantis prezidentei: „Tuos sugebėjimus reikia ugdyti. Šis projektas (VAE – red.) yra svarbus ir parodė, kad tų gebėjimų trūksta, kad yra pasiduodama emocijoms, yra nesugebama tiksliai įvertinti skaičių ir jais tinkamai pasinaudoti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)