„Matau, šioje iniciatyvoje daugiau politikavimo ir noriu atkreipti dėmesį, kad tai inicijuoja tokios partijos ir mišrios grupės politikai, kurie rinkimuose neturi didelės perspektyvos“, - prieš Seimo neeilinį posėdį kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak A. Kubiliaus, jis tiki, kad „Seime užteks sveiko proto“, tačiau net jei bus nubalsuota organizuoti referendumą, konservatoriai mokės tuo pasinaudoti: „Jei bus pritarta, tai mums, kaip partijai, tai, kad rinkimuose viena iš svarbesnių temų bus energetinės nepriklausomybės tema, yra pakankamai patrauklu“.

Paklaustas, ar nebijo parlamentarų balsavimo dėl referendumo VAE statybos klausimu, A. Kubilius teigė esąs narsus. „Mes niekada nebijome. Mes tik sakome, kad reikia elgtis protingai ir išmintingai. Šioje vietoje žmonės parodė, kad yra išmintingesni už pasimetusių Seimo narių iniciatyvas, nes žmonės po tokiomis iniciatyvomis nepasirašinėjo.

DELFI primena, kad Vyriausios rinkimų komisijos duomenimis parašų dėl referendumo Visagino atominės elektrinės klausimu buvo surinkta 46 tūkst., nors iniciatyvinės grupės nariai skelbė, jog tokių parašų surinkta apie 100 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)