„Žinoma, kad šis sprendimas bus skundžiamas, nes priešingu atveju bus daroma taip, kad kiekvienas aferistas, nes tai, kad „Leo LT“ – afera, viešai pripažinta ir nieko nepaneigta, kritikuojančius asmenis šitokiu būdu pradės tampyti po teismus, kažkokiu būdu paveiks konkrečius teisėjus iškraipant interviu ir finale išeis taip, kad žmonės bus priversti užsičiaupti“, – DELFI sakė jis.

DELFI primena, kad bendrovė buvo prašiusi paneigti A. Jaruševičiaus 2009 m. gegužės 31 d. ir birželio 7 d. Lietuvos televizijos laidose „Savaitė“ išsakytus žodžius esą būdama akcinės bendrovės „VST“ akcininke, „NDX energija” neįvykdė 2003 m. gruodžio 19 d. AB „Vakarų skirstomieji tinklai“ (šiuo metu – akcinė bendrovė „VST“) privatizavimo sutarties ir nebuvo atlikta apie 200 mln. Lt investicijų.

Anot bendrovės, teisminės gynybos ji ėmėsi, „kadangi ši A. Jaruševičiaus viešai paskleista informacija neatitinka tikrovės ir pažeidžia „NDX energijos” dalykinę reputaciją.”

Bendrovė teigia, kad įvykdė visus savo įsipareigojimus ir tai esą patvirtina Valstybės turto fondas ir audito bendrovė „Ernst&Young Baltic“.

Šiuo metu daugumą VST akcijų valdo valstybė. VST jai perleista po susitarimo su „NDX energija“, kuriai išmokėta 680 mln. Lt kompensacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją