„ACME Grupė“ teigia pirmaisiais metais planuojanti investuoti apie 2 mln. eurų, o pirma maždaug 0,5 MW galios jėgainė bus įrengta pirmąjį kitų metų pusmetį. Vėliau planuojama įrengti dar po 5 MW pajėgumų kasmet.

„Investicijos eis paskui projektus. Bet pagal tai, ką esame susidėlioję, minimalus planas kitiems metams yra ne mažiau kaip 5 MW ir ne mažiau kaip 2 mln. eurų“, – BNS sakė grupės vadovas Sergejus Artemiukas.

Pasak jo, pirmosios elektrinės bus pastatytos Lietuvoje, tačiau konkreti vieta dar neatskleidžiama.

„ACME Grupės“ vadovas sako, kad pradžioje saulės energetikos verslas nesudarys reikšmingos pajamų dalies.

„Mūsų praeitų metų apyvarta buvo virš 400 mln. eurų. Šių metų apyvarta turėtų būti didesnė, per tris ketvirčius mes augame. 2 mln. eurų investicijų pajamomis bus, grubiai kalbant, apie 2,5 mln. eurų pajamų“, – sakė S. Artemiukas.

„Kadangi viską pradedame nuo nulio, o ne einame per veikiančios bendrovės įsigijimą, tai į tą projektą iš dalies galima žiūrėti kaip į pilotinį. Tačiau matome 3-5 metų perspektyvą, kuomet pradedame naują veiklos etapą energetikos srityje ir tai matome kaip vieną strateginių krypčių, kurią toliau norėtume vystyti“, – pabrėžė jis.

S. Artemiuko teigimu, samdyti naujų darbuotojų neplanuojama – bus didinamos kompetencijos įmonės viduje.

„Trūkstamas kompetencijas pirksime iš rinkos per subrangą. Patys būsime projekto organizuotojai ir valdytojai. Darbuotojų, montuotojų pas save samdyti neplanuojame, nenorime tapti montavimo bendrove, norime būti vystytojais“, – pabrėžė jis.

S. Artemiuko teigimu, „Acme Solar Group“ elektros pirkėjais galės būti visi vartotojai.

„ACME grupei“ taip pat priklauso bendrovės „ACC Distribution“, „AVAD Baltic“, „ACME Film“, „Servisa ICT“, „Drąseikių karjeras“, „ACME NT“.

Grupės konsoliduota apyvarta pernai siekė 416 mln. eurų ir buvo 9 proc. mažesnė nei 2018-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)