Socialdemokratė Birutė Vėsaitė užsipuolė žinomą žurnalistą: „Ponas Čekuolis tapo ekspertu. Bet skleidė reklamą už mokesčių mokėtojų pinigus, klaidino žmones“.

Paklaustas, kiek jam sumokėta už informacinius siužetus apie naująją AE A.Čekuolis atšovė: „Nieko“.

„Kodėl tuomet kalbat tik apie teigiamus dalykus, juk kaip žurnalistas turit pateik visapusę informaciją?“, – rėmė Algimantą prie sienos ir vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Pamačiau, kad kalbama tik apie neigiamus dalykus dėl naujosios AE, aš nusprendžiau pasakyti nors ką nors teigiamo“.

Vienas aršiausių naujosios AE kritikų A.Zuokas statybų iniciatoriams metė: „Ši vyriausybė linkusi į brangius projektus. Bet mes galim pereiti prie biokuro, kitų alternatyvių smulkesnių , bet nebrangių projektų ir nepriklausyti nuo investuotojų, kaip dabar“.

„Mes valstybę visą laiką grobėm, bet ar ką pastatėm?Tai nors ką nors pastatykim, palikim kitoms kartoms“, – kontrargumentavo liberalcentristų vadovas Algis Čaplikas.

Susikirtos laidos dalyviams dėl naujosios elektrinės kainų ir saugumo ekonomistas Gitanas Nausėda tvirtino: „Apie saugumą dabar kalba tie, kurie dūsavo dėl uždarytos senosios Ignalinos atominės elektrinės“.

„Žinot, kiek Fukušimoje žuvo – 2 žmonės“, – priminė katastrofos pasekmes Japonijoje ir A.Čekuolis.

„Mes kalbam apie būsimos mūsų atominės elektrinės saugumą, bet šalia mūsų Baltarusijoje ir Rusijoje statomos jėgainės ir niekas nekelia klausimo dėl jų saugumo“, – teigė Seimo pirmininkė Irena Degutienė. „Aš negaliu tylėti, kai žmonėms sakoma netiesa dėl viso šio projekto“.

Žiūrovai laidoje klausė, kaip bus su radioaktyviomis atliekomis, kurias reikia saugoti 500 tūkstančių metų kalnų uolienose. „Oi, kaip gerai. Aš jau galvojau, kad milijoną metų reikia saugoti“, – džiaugėsi A. Čekuolis.

Dėl latvių ir estų delsimo prisijungti prie projekto I.Degutienė laidoje sakė: „Šiandien mus stebėjo ir estai, ir latviai. Jeigu mes nenorėsim AE, tai nei jie, nei joks kitas investuotojas neateis“.

Konsultacinis referendumas dėl atominės elektrinės statybos rengiamas kartu su parlamento rinkimais spalio 14 dieną. Tam, kad referendumas būtų laikomas įvykusiu, reikia bent pusės turinčių rinkimų teisę piliečių balsų.