„Žinote, mes irgi esame iš dalies pašiurpę, kai vadovo (Ignalinos atominės elektrinės vadovo Žilvino Jurkšaus) buvo tiesiai pasakyta, kad 26 mln. litų buvo sumokėta teisininkams, ir ta informacija, kurią buvo paruošę teisininkai, naudota vidiniams debatams. Aš klausiau, kodėl nesikreipėte į Europos Komisiją, kodėl jos neinformavote? Buvo uždrausta ministerijos (Energetikos ministerijos - BNS), toks atsakymas“, - LNK televizijos laidai "Alfa savaitė" sekmadienį sakė A.Butkevičius.

IAE yra pasamdžiusi Jungtinės Karalystės teisininkų kontorą „Taylor Wessing“ ginti jos interesus pagal sutartis su Rusijos kapitalo Vokietijos bendrove „Nukem“.

IAE ir „Taylor Wessing“ yra pasirašiusios apie 27,3 mln. litų vertės sutarčių dėl paslaugų, vertinant elektrinės uždarymo projektų įgyvendinimą.

Tarptautinis IAE uždarymo donorai pernai gruodį sustabdė vieno Ignalinos AE uždarymo projekto finansavimą. Sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į tai, kad IAE operatorė ir projektą įgyvendinantis Vokietijos įmonių „Nukem“ ir GNS konsorciumas nesugebėjo išspręsti ilgiau kaip dvejus metus trunkančio ginčo dėl projekto įgyvendinimo.

Lietuva iki 2013 metų kovo 31 dienos privalės rasti sprendimą, kaip iš antrojo reaktoriaus bus iškrautas kuras. Jei sprendimų nebus rasta, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas ketina visiškai sustabdyti kontrakto su konsorciumu finansavimą.

Rusijos energetikos milžinės „Rosatom“ valdomos „Nukem Technologies“ ir GNS konsorciumas, smarkiai vėluodamas, įgyvendina milijardinės vertės Ignalinos AE uždarymo projektus. Bendrovės įrengia 123 mln. eurų (425 mln. litų) pradinės vertės kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugojimo kompleksą ir stato 193 mln. eurų (666 mln. litų) pradinės vertės laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)