"Rinkos ekonomikos sąlygomis niekas negali nurodinėti grįžti prie planinės nurodančiosios ekonomikos", - pirmadienį paskelbtame interviu savaitraščiui "Veidas" sakė A.Butkevičius.

Įstatymo projektą svarstančios Vyriausybės atstovai sako, kad toks įpareigojimas leistų sukurti konkurenciją rinkoje. Dabar Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos dujų milžino "Gazprom", ir ši bendrovė nori, kad tiekėjai ir toliau įsipareigotų pirkti visas dujas iš jos.

Vyriausybė sako, kad suskystintų gamtinių dujų terminalas pradės veikti 2014 metų pabaigoje ir taip sudarys alternatyvą rusiškoms dujoms.

A.Butkevičius interviu teigė, kad pritaria pačiai terminalo idėjai, tačiau jis teigia kol kas matantis "daugiau gyrimosi, nei realių darbų".

"Terminalo laivas užsakytas, bet kiti darbai stovi, pavyzdžiui, poveikio aplinkai vertinimas, arba vamzdynas, kuris turės būti tiesiamas per privačias žemes, o tai ne taip paprasta", - kalbėjo socialdemokratų vadovas.

Jis taip pat teigė, kad dėl Visagino atominės elektrinės yra daug neatsakytų klausimų.

"Keliame du pagrindinius reikalavimus - tai turi būti regioninis trijų Baltijos šalių projektas, antra, turime matyti verslo planą", - sakė A.Butkevičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)