„Blogai, kai galutinių sprendimų priėmimo etape prasideda viešos diskusijos. Manau, šitos diskusijos turėjo prasidėti prieš metus. Mes, Vyriausybės nariai, esame įsitikinę, kad ten yra viskas saugu. Mums energetika yra pirmaeilis klausimas. Tačiau noriu užtikrinti, kad jokie projektai nebus įgyvendinami, jei jie kenks žmonėms ir aplinkai“, - sakė ministras pirmininkas.

Antradienį A. Butkevičius dalyvavo neformalioje vakarienėje su didžiausios Lietuvos investuotojus vienijančios asociacijos "Investors' Forum" nariais. Jo žodžiais, vienas pagrindinių verslo atstovų reikalavimas – lietuviškojo biurokratizmo mažinimas, ypač savivaldybėse.

„Taip pat ir ministerijose dokumentai svarstomi labai ilgai, o atsakymų kartais nė nesulaukiama“, - sakė A. Butkevičius. Aptardamas verslininkų nuogąstavimus, jis atkreipė dėmesį į tai, kad norintiems investuoti Lietuvoje į svarbius projektus, procedūros kartais užtrunka iki 36 mėnesių, ir kantrybės netekę verslininkai neretai pasirenka savo veiklai kitą valstybę.

"Investors' Forum" surengtoje vakarienėje premjeras sakė kalbėjęsis ir su „Chevron“ atstovu, kurį paragino aktyviau kalbėtis su politikais Seime. Anot A. Butkevičiaus, „Chevron“ atstovas žadėjo tai padarysiąs, kai po poros savaičių vėl lankysis Lietuvoje. „ Manau, Lietuva turi žengti progreso keliu, o energetikos srityje turime ieškoti būdų, kaip sumažinti šilumos kainas“, - sakė A. Butkevičius, pabrėždamas energetikos projektų svarbą.

Kalbėdamas LRT televizijai apie euro įvedimo privalumus, A. Butkevičius pažymėjo, kad, įsivedus eurą, turėtų padidėti užsienio investicijos. „Kalbant apie tiesiogines užsienio investicijas, praėjusiais metais į akcinį kapitalą, gamybos priemones Lietuvoje buvo investuota labai mažai – mažiau, nei kaimyninėse valstybėse“, - apgailestavo premjeras.

LRT.lt primena, kad Seimo Aplinkos apsaugos komitetas trečiadienį nubalsavo už sprendimą laikinai sustabdyti dujų žvalgymo darbus ir laukti specialios lietuvių mokslininkų darbo grupės išvadų.