„Man atrodo, kad aš vakar aiškiai pasakiau, kad mes (Vyriausybė – DELFI) pasisakome po ekspertų, specialistų atliktos studijos, kad šitas projektas yra per brangus Lietuvai. Nes jeigu šitas projektas būtų įgyvendintas, tai pagaminta elektros energija būtų brangesnė negu elektros energijos kaina rinkoje“, - kalbėjo premjeras.

Pasak ministro pirmininko, dabar laukia vienintelis sprendimas.

„Alternatyva šiuo metu yra tik viena: aš visiškai neseniai kalbėjau su Latvijos ministru pirmininku, yra susitarimas greitai kalbėtis su Estijos ministru pirmininku, ir paprašiau, kad tą studiją įvertintų [...] Jie padarys išvadas ir dėl to, kad projektas yra regioninis, bus priimti galutiniai sprendimai“, - tolimesnę eigą nupasakojo socialdemokratų lyderis.

A. Butkevičius dar kartą pabrėžė, kad dabartinio VAE projekto įgyvendinimas būtų neprotingas sprendimas: „Šiandienai, mano nuomone, pagal turimus paskaičiavimus, pagal pateiktą VAE informaciją apie techninius parametrus, apie tam tikras investicijas, apie skolinimosi politiką, būtų neišmintinga statyti, žinant, kad po to turėsi problemų“.

Premjeras teigė, kad dėl projekto regioniškumo galutinis VAE likimas bus nulemtas visų trijų šalių sprendimu.

Vyriausybės vadovas tikino, kad pigesnių alternatyvų atominės elektrinės reaktoriaus statybai nėra ieškoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (974)