„Vakar energetikos ministras buvo Lenkijoje, turėjo susitikimus, bet dar neturiu atsakymo. Labai stipriai dirbama ir tikrai paraiška bus pateikta dėl finansinės paramos šitam projektui. Kada mes pradėjome aiškintis, kodėl tai nebuvo daroma, tai buvo labai šaltai, ramiai atsakyta, kad jeigu nebus skirtas finansavimas, tai bus paimta paskola, o paskui į tarifą tie pinigai bus įskaitomi, bet nebuvo pagalvota, kad tai gali pakelti elektros energijos kainą“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Energetikos ministro atstovė Daiva Rimašauskaitė BNS sakė, kad ministras Jaroslavas Neverovičius Varšuvoje dalyvavo konferencijoje, o apie dvišalius jo susitikimus ji teigė kol kas neturinti informacijos.
Pasak premjero, su Lenkija paraiška jau suderinta, o dabar laukiama Estijos ir Latvijos institucijų pritarimo.

„Dabar paraiška turi būti teikiama, jau su Lenkija yra suderinta, dabar yra reikalingi pritarimai Latvijos ir Estijos reguliatorių elektros energijos“, - teigė A.Butkevičius.

Trečiadienį Vyriausybė pranešė, kad šiuo metu valstybių reguliatoriai nagrinėja „LitPol Link“ kaštų pasidalijimą - tik baigus šį darbą, bus teikiamos paraiškos paramai iš Europos infrastruktūros tinklų priemonės (Connecting Europe Facility, EITP) fondo - jei būtų skirtas maksimalus (75 proc. projekto vertės) finansavimas 420 mln. litų vertės dviem iš trijų linijos projektų, jis galėtų siekti apie 315 mln. litų.

Į ES paramą pretenduoja Švedijos kompanijos ABB už 349 mln. litų statomas nuolatinės srovės intarpas ir 400 kilovoltų (kV) skirstykla Alytuje bei energetikos objektų statybos bendrovės „A.Žilinskio ir Ko“ statoma 73,3 mln. litų vertės 400 kilovoltų (kV) įtampos elektros perdavimo linija nuo Alytaus iki Lietuvos–Lenkijos sienos.

43,5 mln. litų vertės transformatorių pastotės Alytuje statyba, kurią įgyvendina „A.Žilinskio ir Ko“, statoma tik už bendrovės „Litgrid“ pinigus.

Linijos bei visų kitų jos dalių statybą numatoma baigti iki 2015 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)