„Pirmiausia mus nuteikia pozityviai, kad mes užtikrinsime energetinį saugumą. Jeigu nutiktų tokių atvejų, kad kiltų dujų tiekimo karas, čia mes turime didžiuotis. Ir praktiškai, mes galėtume aprūpinti netgi kai kurias mūsų kaimynines valstybes. Bet dėl dujų įsigijimo iš Jungtinių Amerikos Valstijų - nereikia tikėtis nei šiais metais, nei kitais metais, nes eksportui nėra įrengę terminalo, bet jie šia kryptimi stipriai dirba ir tai galėtų 2015 metų pabaigoje būti“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jungtinių Valstijų viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį Vilniuje išsakė paramą Lietuvos pastangoms diversifikuoti energijos šaltinius ir liberalizuoti energetikos rinką. Jo teigimu, alternatyvūs energetikos ištekliai svarbūs valstybių suverenitetui, kad energijos tiekimas nebūtų naudojamas kaip politinio spaudimo priemonė.

Anksčiau Lietuvos premjeras ne kartą yra sakęs, kad SGD terminalas turėtų palengvinti derybas su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ dėl kainų Lietuvai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai taip pat pareiškė, kad SGD terminalas leis Lietuvai derėtis dėl pigesnių dujų ne tik su „Gazprom“, bet ir kitais tiekėjais. Ji taip pat yra sakiusi, kad terminalas dirbs ne tik Lietuvai, bet ir visam Baltijos regionui, taip užtikrindamas energetinį saugumą.

Šių metų gruodį pradėsiantis veikti terminalas bus alternatyva rusiškoms „Gazprom“ dujoms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)