Premjeras aptarė būsimus startus, apžiūrėjo gyvenamuosius kambarius, drauge su olimpinės delegacijos nariais pietavo kaimelio valgykloje. Tiesa, susitikimo metu neišvengta ir klausimų apie vykstančias derybas su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“.

A. Butkevičius teigė, jog susitikimas su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu buvo konstruktyvus. Pasak premjero, nors susitikimas vyko ir draugiškoje aplinkoje, tačiau buvo „labai įtemptas“.

„Vietoj planuoto pusvalandžio susitikimas užtruko valandą ir 10 minučių. Vėl apsvarstėm visus tuos pasiūlymus, kurie buvo svarstomi ir anksčiau. Kalbėjomės apie kainų politikos taikymą Lietuvai, taip pat dujų tranzitą į Kaliningrado sritį, apie energetikos trečiojo paketo įgyvendinimą“.

Pasak premjero, „Gazprom“ sutinka su trečiojo energetikos paketo įgyvendinimu, beliko tik suderinti taikomą mechanizmą bei projekto įgyvendinimo tvarką.

A. Butkevičiui „Gazprom“ pasiūlymas labai priimtinas

A. Butkevičius ir D. Medvedevas
Paklaustas, ar A. Mileris užsiminė apie konkrečias dujų kainas, A. Butkevičius atsakė, jog „tai buvo konkretus pasiūlymas. Ir šitas pasiūlymas jau man grįžus į Lietuvą, antradienį, bus pristatytas susitikime su Prezidente, vėliau - politinei tarybai“. A. Butkevičius tikisi, jog pasiūlymą norės išgirsti ir opozicijos atstovai.

„Manau, kad tas pasiūlymas turi būti labai atsakingai vertinamas. Man asmeniškai jis yra labai priimtinas. Manau, jis turėtų būti priimtinas ir verslui, ir Lietuvos žmonėms.“ - Sočyje kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

A. Butkevičius „Gazprom" vadovui pareiškė, kad šiuo metu yra tik du galimi derybų keliai: susitarimas pasiektas artimiausiu metu arba jį teks atidėti neribotam laikui. „Karo šioje situacijoje nereikia", - pareiškė A. Butkevičius.

Susitikimas su D. Medvedevu nuteikia optimistiškai

Penktadienį A. Butkevičius sutiko ir su Rusijos Ministru pirmininku Dimitrijumi Medvedevu. Pasakodamas apie susitikimo rezultatus, A. Butkevičius atviravo, jog jį susitikimas „nuteikia optimistiškai“, mat prie stalo Rusijos premjeras pakvietė ne tik A. Butkevičių, bet ir jo žmoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (954)