Toks komentaras buvo paskelbtas „WeWork“ vidinėje komunikacijos sistemoje antradienį: jis atspindi bendrą nuotaiką, tvyrančią kompanijos būstinėje Niujorke. Dešimtys darbuotojų išreiškė pasipiktinimą interviu ir tiesioginiuose pranešimuose kolegoms kompanijos „Slack“ kanaluose, o šie buvo perduoti „Bloomberg“. Siekdami išsaugoti savo darbo vietas, šaltiniai nenorėjo atskleisti vardų: šiuo metu vadovybė vis dar svarsto tūkstančių darbuotojų atleidimą.

„WeWork“ valdyba antradienį sutarė priimti finansinę pagalbą iš „SoftBank Group Corp.“, kuriai atiteks dauguma bendrovės akcijų. Šiuo sandoriu, kuris dar nėra oficialiai paskelbtas, Japonijos konglomeratas bendrovei suteiks 6,5 milijardus dolerių, nes jos pinigai beveik baigėsi.

„SoftBank“ taip pat nupirks net 3 milijardų dolerių vertės bendrovės akcijų už mažiausią kainą nuo 2015 metų. Beveik trečdalis šios sumos gali būti skirta A. Neumannui, neskaitant maždaug 185 milijonų dolerių konsultavimo mokesčio, 500 milijonų dolerių kredito linijos ir galimybės paskirti du valdybos narius. Mainais A. Neumannas pasitrauks iš kompanijos vadovo pareigų.

Dauguma darbuotojų, parduodančių savo akcijas „SoftBank“, tai padarys už mažesnę nei „popierinė“ vertę, kuria jos buvo išleistos. Mike'as Adamsas, kuris pardavė „WeWork“ savo startuolį, išmoką A. Neumannui vadina „neteisybe“. A. Neumanno ir „WeWork“ atstovai komentuoti atsisakė. „SoftBank“ atstovė spaudai į prašymą pakomentuoti atsiliepė ne iš karto.

40 metų A. Neumannas „WeWork“ pavertė pasaulinio masto nekilnojamojo turto bendrove, kurstomą neišsemiamo optimizmo ir milijardų dolerių investicinio kapitalo bei skolų. Jo pamokslai apie bendruomenę ir misiją daugelį metų žadino entuziastingą darbuotojų ir investuotojų lojalumą.
Adamas Neumannas

Tačiau jo aura išnyko per pastaruosius porą mėnesių, kai išoriniams investuotojams buvo suteikta galimybė pažvelgti į verslą iš arčiau prieš pradedant pirminį viešą siūlymą. „WeWork“ motininė kompanija „We Co.“ atsisakė rengti IPO, o „SoftBank“ padėjo nušalinti A. Neumanną nuo generalinio direktoriaus pareigų.

Pastarosiomis savaitėmis vadovų atsistatydinimas ir išlaidų taupymo priemonės gerokai demoralizavo kompanijos darbuotojus. Daugelis jų, ypač filialuose, nustojo eiti į darbą. Naujienos apie A. Neumanno „platininį parašiutą“, kaip išmoką apibūdino vienas buvęs darbuotojas, šią savaitę tik dar labiau pagilino nusivylimą.

Nuoroda į straipsnį apie sandorį „WeWork“ personalo „Slack“ tinkle antradienį sulaukė daugiau nei 100 „nykščių žemyn“. Keletas darbuotojų atkreipė dėmesį į situacijos ironiją: „WeWork“ nepajėgė išmokėti atlyginimų atleistiems darbuotojams, tačiau didžiausias kompanijos akcininkas, Masayoshi Son priklausantis „SoftBank“, sutiko sumokėti A. Neumannui apvalią išeitinę. Vienoje žinutėje rašoma: „Vadinasi, esame tokie nuskurę, kad negalime sumokėti darbuotojams, bet Adamui galime atkišti 200 milijonų?“

Kitas darbuotojas paskelbė našlaičio iš „Oliverio Tvisto“ nuotrauką su antrašte: „Prašau, Masayoshi Son, ar galiu gauti išeitinę?“

Nors A. Neumannas tapo pagrindiniu personalo įtūžio objektu, tačiau keli skundai buvo nukreipti ir į du žmones, kurie praėjusį mėnesį pakeitė jį generalinio direktoriaus poste: „Rimtai, gal kas turite mūsų generalinių bendradirektorių elektroninį paštą? Ar kas ten dabar vadovauja mūsų įmonei?“