Naujame tyrime nustatyta, kad nuotolinis darbas iš tikrųjų daro mus produktyvesnius.

Darbo iš namų bumas pakels JAV ekonomikos produktyvumą 5 proc., daugiausia dėl sutaupyto važiavimo į darbą ir namo laiko, teigiama tyrime. Išvados rodo, kad pandemijos metu greitai įdiegtos naujos technologijos atneš ilgalaikę ekonominę naudą, padėdamos paskatinti vangų produktyvumą, kuris ilgą laiką vilkino pasaulinį augimą.

Ne visi yra nuotolinio darbo gerbėjai. „Goldman Sachs Group Inc.“ generalinis direktorius Davidas Solomonas naująją tvarką pavadino „nukrypimu“, kurį investicinis bankas „kuo skubiau ištaisys“, teigdamas, kad naujiems darbuotojams ypatingai svarbu įsisavinti Volstrito kultūrą.

Generalinis direktorius Markas Zuckerbergas, priešingai, teigia, kad galimybė samdyti inžinierius toli nuo „Facebook Inc.“ pagrindinių biurų atvėrė naujų talentų telkinį, ir daugelis darbuotojų po pandemijos toliau dirbs nuotoliniu būdu – už atlyginimus, atitinkančius jų naujas lokacijas.
Tyrime buvo apklausta daugiau nei 30 000 JAV darbuotojų, siekiant įvertinti, ar naujoji tvarka, prasidėjusi kritinėje situacijoje, išliks ir tada, kai infekcija atslūgs. Tyrimas atskleidė, kad 20 proc. visų pilnų darbo dienų po pandemijos bus praleidžiama namuose, palyginti su vos 5 proc. anksčiau – bet kur kas mažiau nei pačiame krizės įkarštyje.

Rezultatai paskelbti tuo metu, kai kompanijos visame pasaulyje pratęsia darbo iš namų susitarimus, atsisakydamos biurų patalpų miesto centre. „HSBC Holdings Plc“ paskelbė, kad atsisako Londono „Canary Wharf“ būstinės vadovų aukštų, paversdami vyriausiojo personalo asmeninius biurus klientų posėdžių salėmis ir bendradarbystės erdvėmis. „Twitter Inc.“ pranešė, kad jo darbuotojai galės dirbti iš namų nors ir visą laiką.

Pandeminė patirtis sustiprino JAV ekonominius ir rasinius skirtumus, atsižvelgiant į tai, kad daugelio menkiau apmokamų darbo vietų – pavyzdžiui, maisto ruošos ir kitų esminių pramonės šakų – negalima atlikti nuotoliniu būdu, todėl šiems darbuotojams gali kilti didesnė „Covid“ infekcijos rizika.
Darbo iš namų privalumai „neproporcingai pasiskirstę tarp aukštąjį išsilavinimą turinčių ir gerai apmokamų asmenų“, pažymima tyrime.

Nuotolinis darbas kadaise galėjo būti karjeros žudikas: prieš kelerius metus JK vyriausybės užsakytas tyrimas parodė, kad žmonės, dirbantys iš namų, kur kas rečiau sulaukdavo paaukštinimo. Tačiau „Covid“ šią stigmą sumažino, rodo tyrimas.

Remiantis tyrimu, geresnė nei tikėtasi patirtis, technologinės naujovės ir investicijos, taip pat minios ir užkrato baimė tik sustiprins naująją darbo tvarką.

Straipsnio bendraautoriai – Jose Maria Barrero iš Instituto Tecnológico Autónomo de México, Nicholas Bloomas iš Stanfordo universiteto ir Stevenas J. Davisas iš Čikagos universiteto Bootho verslo mokyklos ir Hooverio instituto.

„Mūsų duomenys apie darbdavių planus ir santykinį darbo iš namų produktyvumą implikuoja 5 proc. produktyvumo padidėjimą popandeminėje ekonomikoje dėl reoptimizuotų darbo sąlygų, – teigiama straipsnyje. – Tik penktadalis šio produktyvumo padidėjimo atsispindės tradicinėse produktyvumo matavimo priemonėse, nes jos neįvertina sutaupyto laiko, kai žmonėms nebereikia važinėti į darbą.“

Kitos pagrindinės išvados yra šios:

• Didesnes pajamas gaunantys darbuotojai džiaugsis didesne nuotolinio darbo nauda;

• Perėjimas prie darbo iš namų tiesiogiai sumažins išlaidas didžiuosiuose miestų centruose bent 5-10 proc., lyginant su priešpandeminiu lygiu.

„Perėjimas prie darbo iš namų taip pat turės labai nevienodą geografinį poveikį, sumažindamas tokių miestų, kaip San Fransiskas, turtus, jei tų miestų darbuotojai daug važinėja“, – nustatyta tyrime.