Dar prieš mėnesį pagrindinis E. Musko ryšys su šia socialinės žiniasklaidos platforma buvo kaip aktyvaus vartotojo. Paskui jis tapo didžiausiu „Twitter“ akcininku, vėliau – būsimu valdybos nariu, nepageidaujamu interesantu ir galiausiai sėkmingu sandorio sudarytoju. Per tą laiką jis dar spėjo dešimtis kartų paskelbti naujienas tame pačiame tviteryje.

Sandoris įgyvendintas svaigiu greičiu – iš dalies todėl, kad E. Muskas atsisakė pasiūlymo pažvelgti į „Twitter“ finansus (ne tik viešai prieinamą informaciją), bet dar ir todėl, kad milijardierius tiesiog taip dirba. Pasak žmonių, turinčių informacijos apie šį procesą, 50-metis „Tesla Inc.“ vadovas buvo giliai įsitraukęs į sandorio detales. O kadangi jis yra individualus investuotojas, nesaistomas nei valdybos, nei akcininkų (kitaip nei korporatyviniai interesantai), E. Muskas daugelį svarbių sprendimų galėjo priimti savarankiškai.

Ši „Twitter“ perėmimo istorija paremta interviu su daugiau nei pustuziniu žmonių, tiesiogiai susijusių su sandoriu. Daugelis jų pakartojo tą patį – kad per visą savo karjerą nematė, kad sandoris būtų sudarytas taip greitai, kaip šis.