Po šių pranešimų bendrovės, susijusios su kosminiais teleskopais ir optiniais lęšiais, kompensavo platesnį akcijų nuosmukį: „Phenix Capital“ akcijų vertė šoktelėjo 9,9 proc. Šanchajuje iki aukščiausio lygio nuo praėjusių metų birželio.

Įmonės „Zhejiang Southeast Space Frame Co.“ akcijos pabrango 10 proc., nors prekybą pabaigė 3,3 proc. prieaugiu. Šanchajaus „Shanghai Moons’ Electric Co.“ akcijų vertė trumpam pašoko daugiau nei keturiais procentais. Tuo tarpu Kinijos akcijų indeksas „Shanghai Composite Index“ nukrito 1,6 proc., ir tai buvo didžiausias nuostolis nuo kovo 25 dienos.

Nepatyrę Kinijos investuotojai, investuojantys į akcijų rinką minimaliai, yra susidūrę su pačia neįprasčiausia prekyba, pavyzdžiui, kai perkamos akcijos, kurių pavadinimai skamba kaip JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Bendrovės net su silpniausiais ryšiais su naujosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklais buvo šių metų favoritės, nors toji prekyba greitai išsisėmė.

„Zhejiang Southeast“ ir „Shanghai Moons“ buvo ne vienintelės, kurios po pradinio šuolio fiksavo nuosmukį. Bendrovė „Hytera Communications Corp.“, kuri kuria radijo ryšio terminalus ir bevielio ryšio produktus, nuo 4 proc. prieaugio greit perėjo prie 1,2 proc. nuosmukio. Visų trijų bendrovių produktai naudojami Kinijos radijo teleskopo FAST projekte.

„Tokia prekyba – tebus vienadienis laikinas reiškinys, ją lemia tipinė Kinijos rinkos struktūra, kurioje dominuoja mažmeninė prekyba“, – sakė Dai Mingas, „Hengsheng Asset Management Co“ fondų valdytojas iš Šanchajaus, pridurdamas, kad bendrovės nesitiki pardavimų pagyvėjimo.

„Čia nelyginant rizikingas žaidimas, likę paskutiniai – pasmerkti“, – pažymėjo ekspertas iš Šanchajaus.