Nors Europos kainos šiais metais pašoko daugiau nei tris kartus, jos vis dar nėra didesnės už suskystintų degalų, tiekiamų į Aziją, didžiausią importuojantį regioną, kainas. Taip yra dėl to, kad šalys, nuo Japonijos iki Indijos, paniškai perka prieš žiemą, didindamos konkurenciją dėl nedidelės dalies atsargų, kuriomis laisvai prekiaujama neatidėliotinų sandorių rinkoje ir kurios nėra susijusios su ilgalaikiais sandoriais.

Dujų rinkos Europoje, Azijoje ir Jungtinėse Valstijose yra sujungtos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) prekybos ryšiais, todėl judėjimas viename regione gali nukreipti srautus kita kryptimi. Didžiausiems pasaulio prekiautojams ir gamintojams susitinkant Dubajuje „Gastech“ konferencijoje – pirmajame „gyvai“ rengiamame pramonės renginyje nuo koronaviruso pandemijos pradžios, – SGD pirkimas bus pagrindinė diskusijų tema, nes šalys siekia, kad šią žiemą žmonėms netrūktų šviesos bei šilumos.

Žemiau pateikiamos penkios diagramos, kuriose paaiškinama, kodėl Europa negauna pakankamai SGD ir ko reikės, kad padėtis pasikeistų.