Politikos formuotojai išlaikė 7,5 proc. lyginamąją normą, atitinkančią vieningą „Bloomberg“ apklaustų ekonomistų prognozę. Rublis po šio praėjusį penktadienį nuskambėjusio pranešimo toliau patyrė nuostolių ir tądien JAV dolerio atžvilgiu nusmuko 0,4 proc.

300 tūkst. vyrų mobilizacija ir jos sukelta emigracijos banga paskatino darbo jėgos trūkumą tuo metu, kai nedarbo lygis šalyje jau siekia rekordus, o gyventojų skaičius traukiasi. Penktadienį centrinis bankas pareiškė, kad „galimybę plėsti Rusijos ekonominę produkciją iš esmės riboja darbo rinkos sąlygos“.

Sakydama kalbą po Maskvoje priimto sprendimo, centrinio banko valdytoja Elvira Nabiulina pabrėžė, jog bankas siunčia „neutralų signalą“ apie tai, ką planuoja daryti toliau, ir kad jo būsimi sprendimai „priklausys nuo duomenų“.

„Dėl augančio personalo trūkumo didėja įmonių darbo kaštai, – sakė E. Nabiulina. – Tai ypač krinta į akis pramonės, transporto, logistikos ir statybos bendrovėse. Jei atlyginimai auga greičiau nei darbo našumas, tai gali privesti prie papildomo kainų augimo per verslo kaštus.“