„Boirin SA“ generalinė direktorė Valerie Poinsot teigė, kad kompensuojamų preparatų pardavimai gali nukristi 50 proc. Prancūzijoje, kur bendrovė uždirba beveik pusę visų savo pajamų, ir kad bent tūkstantis darbo vietų pakibo ant plauko.. Bendrovės akcijų kaina neteko apie 20 proc. per pastaruosius du mėnesius, nes baiminamasi dėl vyriausybės sprendimo. Įmonės akcijos trečiadienio prekyboje Paryžiuje neteko dar vieno procento.

Prancūzijoje „Boiron“ produktai jau kurį laiką naudojami lygiagrečiai su tradiciniais preparatais, jie išrašomi gydytojų ir išduodami kone kiekvienoje vaistinėje. Bendrovė sprendimą pavadino „nesuvokiamu“, ypač atsižvelgus į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) raginimus integruoti alternatyviąją mediciną į sveikatos priežiūros sistemą, ir pareiškė norinti susitikti su šalies prezidentu Emmanueliu Macronu.

Preparatai ir toliau išliks pakankamai įperkami, ir dauguma Prancūzijos gyventojų, nuo seno įpratusių prie homeopatijos, galės greičiausiai ir toliau juos vartoti, Prancūzijos laikraščiui „Le Parisien“ interviu sakė šalies sveikatos ministrė Agnes Buzyn.

Kol kas Prancūzijos gyventojai gali bet kurioje vaistinėje įsigyti, tarkim, tūbelę „Arnica Montana“ granulių, – patariamų traumų atvejais, – ir apie tūkstantį kitų panašių priemonių už 1,6 euro su receptu, nes valstybinė sveikatos sistema dengia apie 30 proc. jų kainos. Kai kuriais atvejais privatūs draudikai dengia likusią sumą, ir ligoniams nieko nereikia primokėti.

Kitais metais valstybinė sveikatos sistema kompensuos 15 proc. tos kainos , – taip vadinamuoju „pereinamuoju laikotarpiu“, laikraščiui „Le Parisien“ sakė A. Buzin. Nuo 2021 metų pradžios kompensavimas bus nutrauktas.