Per pirmuosius šešis vežėjo fiskalinių metų mėnesius pajamos už vietą sumažėjo 7,4 proc., o bendros išlaidos išaugo 19 proc., pirmadienį pranešė Lutone įsikūręs „EasyJet“. Oro linijų bendrovės akcijos Londone sumažėjo net 10 proc. – tai didžiausias nuosmukis per vieną dieną nuo 2017 m. sausio.

Dar iki „Brexito“ Europos pigių skrydžių bendrovės aktyviai varžėsi dėl kainų ir iš visų jėgų didino pajėgumus. Islandijos žemų kainų oro linijos „Wow Air Hf“ praėjusią savaitę bankrutavo, palikdamos likimo valiai tūkstančius klientų. „Ryanair Holdings Plc“ taip pat išleido atsargią perspektyvą, nurodydamas, kad šią žiemą visoje Europoje mažėjo bilietų kainos ir pajėgumai.

„Nežinomybė makroekonominiame lygmenyje ir daugybė neatsakytų klausimų, susijusių su „Brexitu“, silpnina vartotojų paklausą, – pirmadienį pranešė kompanija. – Mūsų perspektyvos antrajai metų pusei šiuo metu atsargesnės.“

„Easyjet“ Londone 8.34 val. prekiavo 7,2 proc. mažesniu tarifu – po 1037,50 penso. Nukrito ir „Ryanair“ bei „Thomas Cook“ akcijos.