Paskutinėje savo prezidentinėje finansinėje ataskaitoje D. Trumpas išsamiai išvardijo pandemijos atneštą žalą tuo metu, kai daugelis turizmo verslų kenčia nuo keliautojų trūkumo. Būdamas prezidentu, nekilnojamojo turto magnatas priešinosi politikai sulėtinti pandemiją dėvint veido kaukes ir tvirtino, kad šalies viduje žmonėms keliauti saugu.

Remiantis trečiadienį paskelbta ataskaita, pajamos iš D. Trumpo viešbučio Vašingtone, kurį jis mėgina parduoti, nuo pernykščių 40,5 mln. dolerių nukrito iki 15,1 mln. dolerių. Las Vegase su viešbučiais susiję pardavimai sumažėjo nuo 23,3 mln dolerių iki 9,2 mln. dolerių. Kitas svarbus D. Trumpo turtas, „Doral Golf Resort“ Majamyje, taip pat susidūrė su pajamų nuosmukiu – nuo 77 mln. dolerių iki 44 mln. dolerių.

Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje pajamos iš jo golfo aikštynų sumažėjo maždaug dviem trečdaliais, o bendros pajamos iš golfo, lyginant su ankstesniais metais, susitraukė 27 proc.

Apskritai paėmus, D. Trumpo pajamos krito iki maždaug 273-308 mln. dolerių, remiantis ataskaita, apimančią 2020 m. ir pirmąsias dvidešimt 2021 m. dienų. Savo pirmoje finansinėje informacijoje 2017 m. D. Trumpas pranešė per 15 su puse mėnesio, įskaitant pirmuosius tris prezidentavimo mėnesius, uždirbęs daugiau nei 528,9 mln. dolerių.

Viena iš dar likusių D. Trumpo imperijos pažibų – jo „Mar-a-Lago“ klubas Floridoje, kur eksprezidentas sugrįžo trečiadienį po paskutinės savo dienos Baltuosiuose rūmuose. Remiantis finansine ataskaita, čia jo pajamos siekė 24,2 mln. dolerių, lyginant su 21,4 mln. dolerių prieš metus.

Tai viena iš nedaugelio D. Trumpo nuosavybių, kuriai pandemija, regis, neturėjo įtakos. Vos prieš kelias savaites Palm Byče vyko Naujųjų metų vakarėlis, kuriame dalyvavo Donaldas Trumpas jaunesnysis, Ericas Trumpas ir Rudy Giuliani. Miniai, kurioje beveik niekas nedėvėjo kaukių, koncertavo reperis Vanilla Ice.

D. Trumpas taip pat pranešė apie internetinės mažmeninės prekybos pardavimų augimą: nuo 930 869 dolerių 2019 m. iki 1,96 mln. dolerių šiemet. Tačiau pardavimai Niujorko dangoraižio „Trump Tower“ parduotuvėse dėl priverstinio uždarymo susitraukė nuo 849 313 dolerių iki 166 064 dolerių.

Iš viso D. Trumpas savo verslo turtą įvertino 1,3–1,7 mlrd. dolerių. Informacija nėra tiksli – federaliniai pareigūnai savo turto ir pajamų vertę pateikia su didele paklaida, o aukščiausia vertė yra „virš 50 milijonų dolerių“. D. Trumpas šioje kategorijoje išvardijo 22 nuosavybes, įskaitant „Mar-a-Lago“ klubą ir „Trump International“ viešbutį Vašingtone.

Šioje ataskaitoje taip pat išvardijamos daugiau nei 40 000 dolerių vertės dovanos, kurias D. Trumpas priėmė pernai eidamas prezidento pareigas, įskaitant tas, kurias gavo iš „Boeing Co.“, „Apple Inc.“ ir „Ford Motor Co.“ vadovų.

D. Trumpo vertė šiuo metu siekia 2,5 mlrd. dolerių, t. y. maždaug 500 mln. dolerių mažiau nei tada, kai jis pradėjo eiti prezidento pareigas, skelbia „Bloomberg Billionaires Index“. Jo pastatus slegia daugiau nei 1 mlrd. dolerių skola, kurios didžioji dalis mokėtina per ateinančius trejus metus, o daugiau nei trečdalis garantuota asmeniškai.

Jo galimybės refinansuoti skolą gali būti apribotos po šio mėnesio mirtinų riaušių JAV Kapitolijuje.

D. Trumpo ilgametis finansininkas „Deutsche Bank AG“ pareiškė, kad su buvusiu prezidentu nebenori turėti jokių verslo reikalų. Tokios kompanijos kaip „Cushman & Wakefield Plc“, Volstrito Nr. 40 brokeris, ir Amerikos golfo asociacija taip pat nuo jo atsiribojo, o Niujorkas ketina nutraukti sutartis su visu Trumpų šeimos verslu, įskaitant karuselę ir dvi ledo čiuožyklas Centriniame parke ir Bronkso golfo aikštyną.