Vakarinėje Floridos pakrantėje esančiame mieste ištisus metus gyvena 24 milijonieriai, kurių kapitalas siekia bent 100 mln. JAV dolerių. Tačiau daugiau nei 100 tokių turtuolių turi ten nuosavus namus, kur kartkartėmis apsilanko ir pernakvoja, ypač šaltuoju metų laiku, teigiama naujoje „New World Wealth“ ir „Henley & Partners“ įmonių, tiriančių turtus, ataskaitoje.

Didesniais jų skaičiais gali pasipuikuoti tik tokios sezono „žvaigždės“ kaip Hamptonso miestelis Niujorko valstijoje. Daugiau nei 700 superturtuolių atplūsta čia, į antruosius savo namus, paprastai per patį vasaros sezono piką. Dėl to turtingų gyventojų gretos išauga 2700 proc., sudarydamos kontrastą 25 tenykščiams nuolatiniams gyventojams, teigiama ataskaitoje.

Pietų Afrikoje įsikūrusi įmonė „New World Wealth“ ištyrė 2022 metų informaciją apie žmones, disponuojančius bent 100 mln. JAV dolerių investuotinu turtu, ir pirmą kartą sujungė JAV, Europos ir Afrikos miestų duomenis.

Tyrime atkreipiamas dėmesys į didžiulį turtuolių antplūdį atostogų piko mėnesiais, kai pasaulio turtingiausieji ima plūsti į antruosius savo namus.

„Turtuolių statistika visada kelia ginčų dėl to, kiek žmonių iš tikrųjų gyvena mieste ir kiek jų turi ten namus“, – teigė „New World Wealth“ tyrimų vadovas Andrew Amoilsas.

Šie skaičiai dažnai domina bendroves ir atstovus, norinčius pritraukti itin turtingus klientus, pavyzdžiui, prabangios mažmeninės prekybos įmones, investicijų konsultantus, miestų planuotojus ir politikos formuotojus, pažymėjo „Henley & Partners“ atstovė Sarah Nicklin.

Turtuoliai

Vienas dramatiškiausių turtuolių antplūdžių pastebimas Aspene. Slidinėjimo rojuje nuolat gyvena tik šeši asmenys, kurių turtas siekia bent 100 mln. JAV dolerių, o daugiau nei 200 atvyksta sezoniniam vizitui, teigia įmonė. Tiesą sakant, Aspene apsigyvena tiek daug naujokų, kad miestelis pramintas „Wall Street West“ (Volstrito Vakarais).

Ultraturtuoliai taip pat masiškai keliasi į antruosius namus prie Komo ežero, Italijoje; San Tropeze, Prancūzijoje; Lugane, Šveicarijoje; ir Keiptaune.

Majamyje ir Majami Biče nekilnojamojo turto turi daugiau nei 800 milijonierių, kurių turtas ne mažesnis nei 100 mln. JAV dolerių, o ištisus metus čia gyvena apie 160 žmonių. Kai kurie iš tų 800 gali būti įskaičiuoti ir į Aspeno ar kitų miestų duomenis, jei jie taip pat leidžia laiką ten esančiuose savo namuose, teigė A. Amoilsas. Paryžiuje yra daugiau nei 300 itin turtingų namų savininkų, tačiau šiame šviesos mieste tik 126 gyvena visą laiką.

Tuo tarpu mažyčiame Karmelio miestelyje, turinčiame viso labo 3196 gyventojus (2021 metų JAV gyventojų surašymo duomenimis), gyvena daugiau nei 150 namų savininkų-ultraturtuolių. Tik 40 iš jų yra nuolatiniai gyventojai.