„IWG Plc“, viso pasaulio miestuose valdanti „Regus“ ženklu pažymėtus biurus, antradienio pranešime teigė, kad priemiesčiai stebi „stipriai išaugusią paklausą“, palyginus su didžiaisiais miestais, ypač tais, kurie yra labai priklausomi nuo viešojo transporto. Tuo metu, kai centrinių Niujorko biurų sandoriai žlunga 30 proc., aktyvumas Konektikuto pietuose išaugo daugiau kaip 40 proc., teigė „IWG“.

Kitapus vandenyno Jungtinės Karalystės namų statytojo „Crest Nicholson Plc“ numatomas visų metų pelno nuosmukis gali būti ne toks blogas, kaip tikėtasi, iš dalies dėl statybų Pietų Anglijoje už Londono ribų, teigiama bendrovės ketvirčio pranešime. Pasak „Crest“, klientų apsisprendimui didelės reikšmės turėjo „struktūrinis biuro ir namų darbo pusiausvyros pokytis“.

Antradienio rytą Londone „IWG“ akcijos pakilo net 11 proc., o „Crest Nicholson“ šoktelėjo visais 18,3 proc.

Pandemija pasaulio finansų sostines pavertė miestais vaiduokliais, nes darbuotojai kaip įmanydami vengia viešojo transporto. Nors vasarą visuose Europos didmiesčiuose buvo pastebimas atsigavimas, atsinaujinusi viruso banga paskatino naujus apribojimus ir karantinus. Niujorkas taip pat griežtina apribojimus, nes infekcijų skaičius visoje šalyje auga.

Tiek didelės, tiek mažos kompanijos perima priemiesčių tendenciją, praneša „IWG“. Taip pat pastebima išaugusi namų ir nuotolinio darbo produktų paklausa, o rugsėjis tapo sėkmingiausiu tokių pardavimų mėnesiu.

Šios permainos visgi nekompensuos išbandymų kupinų 2020-ųjų. „Crest Nicholson“ visų metų pelnas reikšmingai sumažės, lyginant su praėjusiais metais, tuo tarpu „IWG“ pranešė, kad trečiąjį ketvirtį grupės pajamos, lyginant su pernai, nukrito daugiau kaip 10 proc.

„Pandemijos poveikis buvo didesnis, nei įsivaizdavome, ir mes vis dar esame šios visuotinės krizės viduryje“, – pabrėžė „IWG“.