Craigas Wrightas gali paduoti į teismą „Cobra“, „bitcoin.org“ operatorių ir savininką, veikiantį už Jungtinės Karalystės ribų, reikalaudamas, kad svetainė pašalintų pagrindinę 2008 m. baltąją knygą, iš kurios atsirado valiuta, teigiama C. Wrighto advokatų pranešime, kuriame cituojamas balandžio 21 d. Londono Aukščiausiojo teismo nutarimas. Anot teisininkų, C. Wrightui „Cobra“ tapatybė ar tapatybės nežinomos.

Keletas žmonių pareiškė esą Satoshi Nakamoto – toks pseudonimas asmens ar kelių asmenų, kurie kūrė programinę įrangą kriptovaliutai. Bitkoino kūrimo istorija papildo amerikietiškus kalnelius, kurie šiais metais jį užkėlė į naujas rekordines aukštumas, kai didieji finansų žaidėjai pristatė fondus, padedančius investuotojams lengviau papildyti savo portfelius kriptovaliutomis.

C. Wrightas yra įsitraukęs į kelias teismo bylas, kurios galėtų padėti pagrįsti arba paneigti jo teiginį, kad jis yra tikrasis Satoshi Nakamoto. 2019 m. JAV jis užregistravo autorines teises į baltąją knygą ir ankstyvąjį kompiuterio kodą, kuris tapo bitkoino pagrindu.

„Cobra“ atsisakė pripažinti C. Wrightą kaip Satoshi Nakamoto, teigdamas, kad jis nepateikė PGP viešojo rakto, kuris leistų „kriptografiškai patvirtinti, kad jis yra Satoshi Nakamoto“, sakoma sausio mėnesio tinklaraščio įraše. C. Wrighto teiginiai „yra nepagrįsti“, pabrėžė „Cobra“.

C. Wrighto teisiniame ieškinyje cituojama tviterio privati žinutė iš „Cobra“, kurioje teigiama, kad „bitcoin.org“ nėra įsikūrusi JK „ir Craigo autorinių teisių pretenzijas galima lengvai patikrinti ir atmesti“.

Pareiškime teigiama, kad C. Wrightas siekia paskelbti, jog jam priklauso bitkoino baltosios knygos autorinės teisės. Jis neketina apriboti prieigos prie baltosios knygos, kurią paskelbė savo tinklaraštyje.