Džersio Karališkasis teismas „priėmė oficialų įšaldymo įsakymą dėl turto“, trečiadienį pranešė vietos valdžia. Tuo pat metu policija atliko kratą patalpose, kurios, „kaip įtariama, gali būti susijusios“ su R. Abramovičiumi.

Kovo mėnesį Europos Sąjunga ir Jungtinė Karalystė paskelbė R. Abramovičiui sankcijas, kaip dalį griežtų priemonių prieš magnatus, artimus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Pritaikius Vakarų sankcijas, R. Abramovičiaus turtas buvo įšaldytas, o jo futbolo klubo „Chelsea FC“ ateitis tapo neaiški.

R. Abramovičiaus, kurio turto grynoji turto vertė, „Bloomberg“ milijardierių indekso duomenimis, siekia 13,9 mlrd. JAV dolerių, iškart neatsiliepė į prašymus pakomentuoti. Džersio teisės pareigūnų departamentas pranešė šiuo metu negalintis pateikti išsamesnių komentarų.

Džersis, sala Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos krantų, yra savivaldi Didžiosios Britanijos karūnos priklausoma teritorija, esanti už 14 mylių nuo Prancūzijos, kurios gynyba priklauso nuo Didžiosios Britanijos. Sala, be finansinių paslaugų įmonių ir turistų, jau nuo seno yra turtingųjų traukos centras.

Džersyje įregistruota įmonė „Camberley International Investments Ltd.“ su adresu salos sostinėje Sent Heliere yra suteikusi 1,4 mlrd. JAV dolerių paskolą R. Abramovičiaus kontroliuojančiajai bendrovei „Chelsea“, rodo praėjusių metų Jungtinės Karalystės dokumentai.