Gurkšnodami kokteilius ir kramsnodami keptas krevetes investuotojai ir verslininkai, šiaip ne taip išgyvenę vertės nuosmukį, darbo vietų mažinimą ir finansavimo paieškos migreną, grožėjosi miesto panorama, atsiveriančia pro baro, įsikūrusio virš Lesterio aikštės, langus.

Šis pobūvis ir kiti panašūs renginiai atspindi nuolatinį poreikį bičiuliautis, spausti rankas ir šniukštinėti investicijas – už tinkamą kainą.

„Pagaliau atsikratėme ‚Covid‘ ir žmonėms vėl norisi susitikti gyvai, – teigia Stephanie Choo, Toronte įsikūrusios investicinės firmos ‚Portage Ventures‘ partnerė. – Be to, investuotojai siekia sudaryti sandorius.“

Rami vasara užleido vietą posėdžių salių diskusijoms dėl kitų metų biudžeto, „bandant rasti pusiausvyrą tarp to, kad, suprantama, vis dar būtina plėstis, bet reikia būti apdairiems“, – sako S. Choo. Tokie investuotojai kaip ji nenori praleisti „retos galimybės“, kurią suteikia dabartiniai startuoliai, nors sandorių sudarymas užtrunka ilgiau nei prieš metus, kai finansinių technologijų pramonė buvo vienas karščiausių rizikos kapitalo sektorių.

Pasak „CB Insights“, finansinių technologijų („fintech“) įmonių finansavimas visame pasaulyje praėjusiais metais sumušė net kelis rekordus, o šio sektoriaus startuoliai iš rizikos kapitalo firmų pritraukė 1 dolerį iš penkių.

Tačiau šiemet taip pat būta atvėsimo ir konsolidacijos požymių, dėl kurių investicijos sugrįžo į 2018–2019 m. lygį, teigia Europos investuotojas „Finch Capital“. Regione įsteigtų naujų „fintech“ įmonių skaičius, palyginti su ankstesniais metais, sumažėjo 80 proc. ir traukiasi tolyn nuo 2018 m. piko.