Alkoholio draudimas po 20 val. buvo grąžintas iki vasario 7 d., o rekomendacija piko metu viešajame transporte dėvėti veido kaukes pratęsta iki pavasario, ketvirtadienį Stokholme žurnalistams pranešė S. Lofvenas ir sveikatos bei socialinių reikalų ministrė Lena Hallengren.

S. Lofveno vyriausybė iškovojo teisę uždaryti verslus ir nubausti piliečius, kurie nesilaikys griežtesnių apribojimų pagal anksčiau šį mėnesį priimtą naują laikinąjį įstatymą. Praėjusią savaitę „Covid-19“ aukų skaičius Švedijoje peržengė 10 000, o tai yra gerokai daugiau nei bet kurioje kitoje Šiaurės šalyje.

Vyriausybė yra „pasirengusi padaryti dar daugiau“, jei šios priemonės pasirodys nepakankamos, o naująjį pandemijos įstatymą pasitelkti ir kitiems apribojimams, sakė L. Hallengren.

Vis dėlto vyriausybė sušvelnino kai kurias rekomendacijas, įskaitant laipsnišką vidurinių mokyklų atidarymą nuo sausio 25 d., bent 20 proc. laiko mokantis klasėje.

Esama „tam tikro pagerėjimo keliose šalies dalyse“, tačiau padėtis yra „tokia nestabili, kad kol kas nereikėtų daryti jokių esminių taisyklių pakeitimų“, – pažymėjo Visuomenės sveikatos tarnybos generalinis direktorius Johanas Carlsonas.