„NIO Inc.“ penktadienį pranešė, kad jo naujo kompaktiško visureigio „EC6“ pradinė kaina bus 368 000 juanių (52 500 USD), arba maždaug 25 proc. mažesnė nei preliminari tiesioginio konkurento „Tesla Model Y“ kaina. „Xpeng Motors“ sedanas „P7“ visais atžvilgiais nenusileidžia „Model 3“ – ir kainuoja pigiau, nors rugsėjį pasirodysiančio modelio vairavimo diapazonas bus žymiai platesnis.

Nuo tada, kai praėjusiais metais Šanchajuje „Tesla“ atidarė vietinę gamyklą, kompanija greitai užėmė pirmaujančią poziciją didžiausioje pasaulyje elektromobilių rinkoje. Vis dėlto elektromobilių pramonė tebėra ankstyvoje stadijoje, ir kai kurie vietiniai prekių ženklai taip pat pastebi pardavimų augimą. Nors „Tesla“ stengiasi savo kainas sumažinti, kinų konkurentai, turintys lokalizuotas tiekimo grandines, šiuo atžvilgiu yra pranašesni kainai jautrių pirkėjų akyse.

Gruodį pristatydamas naująjį „EC6“, „NIO“ įkūrėjas Williamas Li sakė, kad nustatydama kainą jo kompanija atsižvelgs į „Model Y“ kainodarą. „EC6“ pristatymas pirkėjams turėtų prasidėti rugsėjį, penktadienį pranešė „NIO“.

Šiuo metu „Model Y“ gaminamas tik JAV, ir ten jis parduodamas už pirminę 49 990 dolerių kainą. Kinijos „Tesla“ svetainėje rodoma preliminari 488 000 juanių kaina už kompaktišką visureigį, nenurodant, ar tai JAV pagaminta versija, ar variantas, kuris bus surinktas Kinijoje. Prekės pristatymas turėtų prasidėti 2021 m.

„NIO“ akcijos šiais metais išaugo daugiau nei trigubai po to, kai automobilių gamintojas užsitikrino 1 milijardo dolerių investiciją iš vietos valdžios ir 1,5 milijardo dolerių kredito liniją iš šešių Kinijos bankų. Kompanija per pirmąjį 2020 m. pusmetį pardavė 14 169 automobilius. „Tesla“, kurios akcijos 2020 m. taip pat pakilo daugiau nei trigubai, per pirmąjį pusmetį Kinijoje pardavė daugiau kaip 50 000 transporto priemonių.

„Xpeng“, šį mėnesį surinkęs 500 milijonų dolerių finansavimą, neseniai pradėjo pirmojo „P7“ sedano varianto pristatymą. Rugsėjo versijos diapazonas siekia 706 kilometrus (vienu įkrovimu), o kaina prasideda nuo 279 650 juanių (prieš subsidijas). „Tesla Model 3“ kaina prasideda nuo 291 800 juanių prieš subsidijas.

Pasauliniai automobilių gamintojai taip pat deda vis daugiau pastangų parduoti Kinijoje savo elektromobilius. Šį mėnesį „BMW AG“ pristatė Kinijoje pagamintą visureigį „iX3“ – tai rimčiausias žingsnis į šį segmentą po to, kai kompanija prieš septynerius metus debiutavo su savo elektriniu modeliu „i3“.