Ph. Hammondas pažadės skirti dar 500 mln. svarų (640 mln. JAV dolerių) ginkluotosioms pajėgoms ir 28,8 mlrd. svarų šalies pagrindinių kelių modernizavimui, skelbia „The Mail on Sunday“, cituodamas nenurodytus šaltinius.

Atsakingas už premjerės Theresos May prisiimtą įsipareigojimą užbaigti kone dešimtmetį trukusią griežto taupymo programą, Ph. Hammondas, skelbdamas savo metinį išlaidų planą, prisiima didelę atsakomybę ir už tolesnį JK gyvavimą pasitraukus iš Europos Sąjungos. Jeigu Jungtinė Karalystė pasitrauks iš Bendrijos nepasiekusi susitarimo dėl „Brexit“ sąlygų, jai gali tekti tęsti biudžeto mažinimo politiką, sakė Ph. Hammondas interviu leidiniui sekmadienį.

Taip pat laukiama, kad Ph. Hammondas paskelbs apie beveik milijardo svarų papildomą finansavimą socialinės apsaugos sektoriui; be to, tikimasi, kad papildomų lėšų bus skirta ypač spartaus plačiajuosčio ryšio tinklams kaimo vietovėse, rašo „The Mail on Sunday“.

Manoma, kad PH. Hammondas atskleis, kaip Jungtinė Karalystė įvykdys prisiimtą įsipareigojimą kasmet nuo 2023 metų didinti išlaidas šalies sveikatos paslaugų sektoriui 20 mlrd. svarų.