Anksčiau siūlyta, kad pirmenybė turėtų būti teikiama didesnes pajamas uždirbantiems žmonėms ir asmenims iš palankumą turinčių, išrinktųjų valstybių. Greičiausiai čia turėtos galvoje šalys, kurių piliečiai šiuo metu įsileidžiami į Jungtinę Karalystę (JK) su biometriniais pasais: Australija, Kanada, Japonija, Naujoji Zelandija ir Jungtinės Valstijos. Vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas anksčiau yra užsiminęs apie kitų šalių įtraukimą į šį sąrašą, su sąlyga jeigu jos pasieks prekybos susitarimus su Jungtine Karalyste.

Kai kurie vyriausybės departamentai prašė patobulinti planus. Tokie sektoriai kaip žemės ūkio ir viešbučių pramonė yra priklausomi nuo žemesnės kvalifikacijos darbuotojų.

Vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas pirmą kartą savo pasiūlymus pateikė ministrų kabineto kolegoms dar rugsėjį, planuodamas juos netrukus paviešinti visuomenei.

Po pakartotinių galutinių siūlymų atidėjimų S. Javidui ir Th. May pagaliau pavyko susitarti dėl politikos. Po „Brexit“ Jungtinėje Karalystėje bus taikoma įgūdžiais grindžiama imigracijos sistema ir žemos kvalifikacijos darbuotojams iš Europos Sąjungos (ES) šalių nebus automatiškai suteikiama teisė dirbti JK. Anot Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretoriaus Sajido Javido, pagal naująją sistemą, Jungtinei Karalystei išstojus iš bloko, ES piliečiams bus taikomas vizų režimas, o naujoji sistema bus paremta įgūdžiais, o ne tautybe, todėl bus suvienodintos sąlygos ES ir ES nepriklausančių šalių piliečiams.

Th. May 2016 metų referendumą dėl šalies pasitraukimo iš ES bloko interpretavo kaip raginimą sustabdyti neribojamą imigraciją iš ES šalių. Ji jau seniai rėmė torių politiką, kuria siekta sumažinti migracijos srautus iki mažiau nei 100 000 per metus.

Tarp kitų nuskambėjusių pasiūlymų buvo šie: vietoj tapatybės kortelės, vykstant į Jungtinę Karalystę, pateikti pasą; aukštos kvalifikacijos migrantams netaikyti viršutinės ribos; žemesnės kvalifikacijos migrantams suteikti galimybę gauti trumpalaikę vizą, jeigu jie yra kilę iš šalies su maža piktnaudžiavimo migracijos procedūromis rizika.