Anatolijus Legkodimovas, kriptovaliutų biržos „Bitzlato“ įkūrėjas, antradienį buvo sulaikytas Majamyje, trečiadienį per spaudos konferenciją pranešė Teisingumo departamentas. Honkonge registruotas „Bitzlato“ buvo „kritinis finansinis išteklius“ tamsiojo interneto rinkai „Hydra“ – didžiausiai ir ilgiausiai veikiančiai tokio pobūdžio rinkai, per konferenciją pažymėjo generalinio prokuroro pavaduotoja Lisa Monaco. Tamsiajame internete prekiaujama neteisėtomis prekėmis ir paslaugomis.

Teisingumo departamento pranešime teigiama, kad „Bitzlato“ tvarkė nelegalias lėšas, įskaitant milijonus dolerių iš išpirkos reikalaujančių programų. 40-ties metų amžiaus A. Legkodimovas, gyvenantis Šendžene (Kinija) ir Rusijoje, vidinėje pokalbių svetainėje rašė, kad „Bitzlato“ vartotojai – „pagarsėję aferistai“.

„Nesvarbu, ar pažeidinėjate mūsų įstatymus iš Kinijos ar Europos, ar piktnaudžiaujate mūsų finansų sistema iš kokios nors atogrąžų salos, galite tikėtis, kad už savo nusikaltimus atsakysite Jungtinių Valstijų teismo salėje“, – sakė L. Monaco, aiškiai turėdama omenyje FTX įkūrėją Samą Bankmaną-Friedą.