Gavęs 2,7 mlrd. akcijų dovanų, kaip antradienį vakare paskelbta Honkongo biržos medžiagoje, Ericas Tse per naktį tapo vienu iš turtingiausiu Azijos asmenų. (Buvusioje britų kolonijoje nėra apmokestinamos dovanos ar paveldėtas turtas.) Tačiau 24-erių metų Tse Pingo ir Cheng Cheung Ling sūnus tikina mėginsiantis laikytis šešėlyje.

Kaip teigiama biržos pranešime, Ericas „nurodė, jog reaguodamas į siūlymus būti įtrauktam į milijardierių sąrašą ar turtuolių reitingus, rengiamus žiniasklaidos ar kitų organizacijų, jis stengsis nedalyvauti tokiuose reitinguose savo vardu ir siūlysiąs galimybę figūruoti tokiose nominacijose Tse Pingo šeimos vardu“.

Be jo tėvų, šeimai priklauso ir jo vyresnė sesuo Theresa. Keturių asmenų valdomų farmacijos bendrovės „Sino Biopharmaceutical“ akcijų bendra vertė siekia apie 8,5 mlrd. JAV dolerių, rodo naujienų agentūros „Bloomberg“ paskaičiavimai.

Atskirame pareiškime „Sino Biopharmaceutical“ trečiadienį vakare paskelbė Ericą Tse vykdomuoju direktoriumi ir bendrovės vykdomosios valdybos komiteto nariu, naująsias pareigas pradedant eiti nuo tos dienos, kai apie tai buvo pranešta. Jo pajamas sudarys metinis 3,9 mln. Honkongo dolerių atlyginimas ir diskrecinės premijos.

„Sino Biopharmaceutical“ neatsiliepė į prašymus pakomentuoti pranešimus apie dovanotas akcijas. Ericas taip pat atsitvėrė tylos siena. Akcijų perleidimas yra viena iš naujausių Azijos turtuolių pasaulio tendencijų, kai turtas perduodamas kitai kartai. 2018 metais keturi Kinijos magnatai įliejo per 17 mlrd. JAV dolerių į šeimos fondus, tuo tarpu daugelis didžiausių Honkongo statybos rangovų uoliai darbuojasi prie paveldėjimo planavimo schemų.

Baigęs Pensilvanijos universiteto Vartono verslo mokyklą ir įgijęs finansininko diplomą, Ericas toliau mokėsi Pekino universiteto „Tsinghua“ Schwarzmano tarptautinių stipendijų programoje, rašoma straipsnyje Vartono svetainėje.

Straipsnyje taip pat rašoma, kad Ericas gimęs Siatle, pradinę mokyklą lankęs Pekine, o vidurinę – Honkonge. Jis įsteigė Kinijos fondą „China Summit Foundation“, labdaringą organizaciją, remiančią švietimo bei kultūros iniciatyvas.

Milijardierių atžala itin aktyviai figūruoja socialiniame tinkle „Instagram“, kuriame jis dalijasi asmenukėmis su Rihanna. Tarp kitų asmenukėse užfiksuotų jo bičiulių matyti modelis Bella Hadid, krepšinio žvaigždė Yao Mingas ir Monako princesė Charlene. Naujausias jo įrašas yra iš Pekino, kur jis dalyvavo Kinijos Liaudies Respublikos (KLR) įkūrimo 70-osios metinėse.

Jis eina direktoriaus pareigas mažiausiai penkiose kitų įmonių valdybose Honkonge, įskaitant „Charoen Pokphand Skyland Group Ltd.“, įmonę, besinaudojančią turtingiausios Tailando šeimos vardu.

Tse Pingas, Kinijos liaudies politinės konsultacinės konferencijos (Chinese People’s Political Consultative Conference, CPP), aukščiausio lygio šalies politinio patariamojo organo, nacionalinio komiteto narys, po akcijų perdavimo toliau eis „Sino Biopharmaceutical“ prezidento pareigas. Bendrovė siekia peržiūrėti ir patobulinti vadovybės struktūrą ir šeimos turto paveldėjimą, teigiama pranešime.

Erico akcijos bus valdomos per kontroliuojančiąsias bendroves „Thousand Eagles Ltd.“ ir Didžiosios Britanijos Mergelių salose įsikūrusią „Remarkable Industries Ltd.“.