Startuolis užsitikrino investicijas iš tokių investuotojų kaip rizikos kapitalo fondas „IDG Capital“ ir kriptovaliutos „kasimo“ milžinė „Bitmain Technologies Ltd.“, skelbia įmonė savo pranešime, tačiau, kad ir kaip būtų neįprasta, neatskleidžia kiek lėšų yra pritraukusi. „Liquid“ turi apie 50 mln. dolerių įsipareigojimų, kaip teigia vienas šaltinis, artimai susipažinęs su situacija, – gana nedidelė suma tokiam aukštam startuolio įvertinimui.

Startuolių vertės nustatymai vertinami skeptiškai, jeigu pritrauktas kapitalas sudaro mažiau nei 10 procentų. Tačiau tai nesumažina tos pažangos, kurios pasiekė „Liquid“ sukurdama savo verslą, įskaitant ir prestižinės kriptovaliutų biržos licencijos įsigijimą iš Japonijos finansinės priežiūros institucijos bei daugiau nei 50 mlrd. dolerių vertės kaupiamąsias prekybos apimtis. Pažymėtina, kad IDG yra stambi investuotoja, finansavusi kriptovaliutų startuolius, tokius kaip „Coinbase Inc.“ ir „Bitmain“.

Kriptovaliutų startuoliams būdinga atkakliai, net agresyviai siekti aukšto įvertinimo. Birželį „Circle Internet Financial Ltd.“ pritraukė 110 mln. JAV dolerių, pakeldama mobiliųjų mokėjimų bei kriptovaliutos prekybos platformos vertę iki 3 mlrd. dolerių. „Coinbas“ pritraukė 100 mln. dolerių investicijų 2017 metams, jos vertė tuomet pasiekė 1,6 mlrd. dolerių. Su kriptovaliutomis nesusiję startuoliai linkę pritraukti dar didesnes sumas kelyje į „vienaragio“ statusą.

„Liquid“, įsteigta 2014 metais ir anksčiau žinoma kaip „Quoine“, pritraukė naujausias lėšas per savo tebevykstantį trečiąjį raundą. Vieni iš startuolio steigėjų Mike‘as Kayamoris ir Mario‘us Gomezas Lozada pritraukė per 20 mln. dolerių per ankstesnius raundus iš investuotojų, tokių kaip „Jafco Co.“. Be to, jie dar pritraukė 100 mln. dolerių per pradinį kriptomonetų platinimą 2017 metais.

Naujosios pritrauktos lėšos bus panaudotos pasaulinei plėtrai, optimistiškai tikintis, kad įtempta kriptoaktyvų korekcija, fiksuota nuo praėjusių metų, eina į pabaigą. Bitkoino vertė šią savaitę šoktelėjo daugiau nei 20 proc. , iki aukščiausio lygio per penkis mėnesius. Japonijoje yra keletas startuolių, kurių vertė viršija milijardą JAV dolerių, nes gana laisvos įtraukimo į biržos sąrašus taisyklės leidžia jų įkūrėjams pradėti platinti savo akcijas anksčiau nei kitose šalyse. Interneto „blusų turgaus“ operatorė „Mercari Inc.“ tapo pirmuoju startuoliu „vienaragiu“ 2016 metais. Tuo metu Jungtinės Valstijos jau turėjo 92 startuolius „vienaragius“.