140 m ilgio superjachta „Solaris“ (458 pėdų) pirmadienį paliko Juodkalniją ir šiuo metu plaukia į pietus nuo Albanijos krantų.

Abramovičiaus jachta „Solaris“

Kita jo jachta, 163 metrų (533 pėdų) ilgio „Eclipse“, esanti į šiaurę nuo Alžyro, keliauja į rytus, kirtusi Atlanto vandenyną.

R. Abramovičiaus „privilegijuota prieiga“ prie Rusijos prezidento Vladimiro Putino „padėjo jam išlaikyti nemažą savo turtą“, pareiškė ES antradienį, įtraukusi jį ir keturiolika kitų asmenų į sankcionuojamų asmenų sąrašą.

Abramovičiaus jachta „Eclipse“

Šios sankcijos paskirtos netrukus po to, kai panašias baudžiamąsias priemones R. Abramovičiui praėjusią savaitę paskelbė Jungtinė Karalystė. Juodkalnija, nors nėra Europos Sąjungos narė, anksčiau yra tikinusi, kad laikysis Sąjungos dekretų, dėl kurių buvo užblokuoti Rusijos kontroliuojami laivai, prisišvartavę bloko teritorijoje.

Antradienį sankcijos buvo pritaikytos ir Viktorui Rašnikovui, bendrovės „Magnitogorsk Iron & Steel Works“ pirmininkui. V. Rašnikovo jacta „Ocean Victory“ pastarąjį kartą buvo pastebėta Maldyvuose, bet nuo kovo 1 dienos apie jos buvimo vietą nepranešama, rodo naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenys.

Visų Europos šalių valdžios institucijos paspartino savo kampaniją prieš sankcionuotus magnatus, siejamus su V. Putinu, o Ispanija pirmadienį perėmė jachtos, susijusios su Rusijos valstybinės korporacijos „Rostec“ generaliniu direktoriumi Sergejumi Čemezovu, kontrolę Barselonos uoste, kaip skelbiama paviešintuose pranešimuose.

Nei „Solaris, nei „Eclipse“ savo informacijoje nenurodo kelionės tikslo. Abi superjachtos iš viso kainavo gerokai daugiau nei vieną milijardą JAV dolerių.

Vienas iš R. Abramovičiaus privačių lėktuvų taip pat pajudėjo iš vietos. Sekmadienį, jo orlaivis „Gulfstream G-650“ išskrido iš Maskvos į Izraelį, o pirmadienį grįžo per Stambulą, kaip nurodyta skrydžių stebėjimo svetainėje „ADS-B Exchange“. Naujienų agentūros „Reuters“ darytose nuotraukose matyti, kaip oligarchas R. Abramovičius prieš savo skrydį sėdi Tel Avivo Ben Guriono oro uosto išvykimo salėje.

55–erių metų R. Abramovičius yra didžiausias „Evraz“, antros pagal dydį Rusijos plieno gamintojos, akcininkas; be to, jis valdo ir metalo gamintojos „Norilsk Nickel“ akcijų paketą. Po Rusijos invazijos į Ukrainą jis yra žadėjęs parduoti „Chelsea FC“, Jungtinės Karalystės futbolo klubą, kuris jam priklauso beveik du dešimtmečius.

R. Abramovičius yra aštuntas turtingiausias žmogus Rusijoje, jo grynoji turto vertė siekia 13,6 mlrd. JAV dolerių, rodo „Bloomberg“ milijardierių turto indeksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės