Žiniasklaida, domėdamasi jų galimu dalyvavimu šiame skandale, daugiausia rėmėsi informacija, gauta iš tiriamosios žurnalistikos organizacijos, vadinamojo Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos atskleidimo projekto (OCCRP). Skandalo tyrimas vyksta Baltijos valstybėse, Jungtinėse Valstijose, Jungtinėje Karalystėje (JK) ir Šiaurės Europos šalyse. Žemiau pateikiamas pagrindinių bankų, sudrebintų šio skandalo, sąrašas. Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vertinimais, per metus pasaulio mastu išplauta 2-5 proc. pasaulinio bendrojo vidaus produkto (BVP), arba iki 2 trln. JAV dolerių.

Danske Bank A/S

Didžiausias Danijos bankas pernai rugsėjį pripažino, kad didžioji dalis iš maždaug 230 mlrd. dolerių sumos, keliavusios per jo nedidelį Estijos padalinį 2007-2015 m. laikotarpiu, galimai buvo įtartinos kilmės. Kreditoriaus veiklą tiria JAV teisingumo departamentas ir Vertybinių popierių ir biržos komisija, taip pat Danijos, Estijos, Jungtinės Karalystės bei Prancūzijos atitinkamos institucijos.

Swedbank AB

Kaip vasarį skelbė Švedijos televizija SVT, 2007–2015 metų laikotarpiu apie 50 „Swedbank“ klientų užsidirbo beveik 6 mlrd. dolerių iš įtartinų operacijų, siejančių Švedijos kreditorių su 230 mlrd. JAV dolerių Estijos pinigų plovimo skandalu, į kurį buvo įsipainiojęs „Danske Bank A/S“. Banko veiklą tiria Švedijos ir Estijos finansų priežiūros institucijos. Tyrime taip pat dalyvauja ir Švedijos ekonominių nusikaltimų tarnyba, aiškindamasi, ar bankas nepažeidė konfidencialios, vidaus informacijos taisyklių.

Nordea Bank Abp

Per didžiausią Šiaurės Europos banką galimai išplauta apie 700 mln. eurų, daugiausia pervestų iš jau uždarytų Ūkio ir „Snoro“ bankų į vadinamąsias „priedangos“ įmones tokiose šalyse kaip Panama ir Britų Mergelės salos, neseniai paskelbė suomių transliuotojas YLE.

Investuotojas Billas Browderis pernai spalį kreipėsi į Šiaurės Europos institucijas, tvirtindamas, kad per šį banką pervesta 405 mln. JAV dolerių įtartinų lėšų. Švedija nusprendė netirti šio atvejo, o Suomija dar nepaskelbė, ar inicijuos tyrimą.

ING Groep NV

Nyderlandų bankas žinojo apie vieno iš savo klientų Maskvos padalinyje galimą dalyvavimą pinigų plovimo schemose, pranešė laikraštis „Trouw“; naujų įtarimų kilo praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai kreditorius sumokėjo 875 mln. JAV dolerių baudą už pažeidimus kovos su pinigų plovimu ir korupcija srityje. Šimtai milijonų eurų perėjo per banko Maskvos padalinį pagal „Troika Dialog“ sukurtą pinigų plovimo schemą, rašė laikraštis, cituodamas OCCRP. Įmonė, patraukusi dėmesį šiame skandale, - „Cypriot Popat Holdings“, turėjusi sąskaitą ING Maskvos padalinyje nuo 2006 metų iki bent 2013-ųjų, rašo „Trouw“. Nyderlandų finansinių nusikaltimų tyrimo policija, paklausta, ar ji tirianti banko veiklą, atsisakė komentuoti.

„Credit Agricole SA“

2005-2012 m. laikotarpiu per 500 lėšų perlaidų iš vadinamosios „Troika Laundromat“ grupės - apie 150 mln. JAV dolerių – buvo išsiųsta į „Credit Agricole“ sąskaitas Ženevoje, pranešė laikraštis „Tages-Anzeiger“, taip pat priklausantis OCCRP. Anot laikraščio, sąskaitos buvo registruotos penkių vadinamųjų „pašto dėžutės“ tipo įmonių vardu. „Credit Agricole“ tikina, kad jos „Indosuez Wealth Management“ padalinys laikosi kovos su pinigų plovimu taisyklių.

„Deutsche Bank AG“

Daugiau nei 889 mln. JAV dolerių 2003-2017 m. laikotarpiu pervesta iš „Deutsche Bank“ sąskaitų į vadinamosios “Troika Laundromat” grupės sąskaitas, rašo Vokietijos dienraštis „Süddeutsche Zeitung“, kuris taip pat priklauso OCCRP žurnalistų grupei. Priežiūros institucijos taip pat tiria „Deutsche Bank“, kaip korespondentinio banko, vaidmenį „Danske Bank“ pinigų plovimo skandale; be to, Vokietijos prokurorai tiria banko galimą dalyvavimą mokesčių vengimo schemoje, kurią 2016 metais demaskavo „Panama Papers“.

Raiffeisen Bank International AG

Austrijos bankas, vienas iš didžiausių užsienio kreditorių Rusijoje, įtariamas dalyvavimu pinigų plovimo schemose, kuriose dalyvavo ir Ūkio bankas. Investuotojo Billo Browderio fondas „Hermitage Fund“ šios šalies prokurorams perdavė medžiagą, kuri esą rodo, kad „Raiffeisen Bank International“ padėjo išplauti Rusijos kriminalinio pasaulio pinigus. Įtariama, kad į „Raiffeisen“ sąskaitas iš Lietuvos Ūkio banko ir „Danske Bank“ Estijos padalinio sąskaitų iškeliavo 634 mln. JAV dolerių. „Hermitage“ teigimu, bankas nepaisė ženklų kurie būtų padėję imtis pinigų plovimo prevencijos priemonių. „Raiffeisen“ teigia pradėjęs vidaus tyrimą, nors kartu pažymi, kad „Hermitage“ panašaus pobūdžio įtarimus jau yra paskelbęs ir anksčiau ir kad jie buvo atmesti Austrijos institucijų.

ABN Amro Group NV

Vadinamoji grupė „Troika Laundromat“ perkėlė apie 190 mln. eurų per Nyderlandų banko „ABN Amro“ padalinį, kurį vėliau perėmė „Royal Bank of Scotland“, pranešė olandų laikraštis „Trouw“ ir žurnalas „De Groene Amsterdammer“. Visi padalinio aktyvai, duomenys ir klientai 2008 m. vasarį perėjo RBS teisinėn atsakomybėn, teigė olandų laikraštis. Nyderlandų finansinių nusikaltimų tyrimo policija, paklausta, ar pradėjusi banko veiklos tyrimą, atsisakė komentuoti.

Cooperatieve Rabobank U.A.

Apie 43 mln. eurų buvo pervesta į olandų jachtų statybos bendrovės „Heesen“ „Rabobank“ sąskaitą už dviejų jachtų, numatytų Rusijos verslininkui Valentinui Zavadnikovui, pranešė olandų laikraštis „Trouw“ ir žurnalas „De Groene Amsterdammer“. Lėšos pervestos per „Troika Laundromat“ schemą, rašo žiniasklaida. Nyderlandų finansinių nusikaltimų tyrimo policija, paklausta, ar pradėjusi banko veiklos tyrimą, atsisakė komentuoti.

Turkiye Garanti Bankasi A.S.

Per Turkijos banko Nyderlandų padalinį atlikta 200 mln. eurų vertės sandorių, lėšos keliavo iš dviejų Lietuvos bankų, atsidūrusių platesnio OCCRP tyrimo, vadinamo „Troika Laundromat“, centre, pranešė Nyderlandų žiniasklaida. Kol kas nėra duomenų, ar šis atvejis tiriamas.