Vidutinė nominalinė nuoma („median face rent), - prieš įskaičiuojant savininko nuolaidas, - nukrito 1,3 proc., palyginti su praėjusiais metais, iki 3 318 JAV dolerio, bendroje ketvirtadienio ataskaitoje teigė turto vertintoja „Miller Samuel Inc.“ ir tarpininkavimo bendrovė „Douglas Elliman Real Estate“. Tai jau ketvirtas metinis nuosmukis per pastaruosius šešis mėnesius po netikėtų pakilimų rugsėjį ir spalį.

Pagrindinės įžvalgos

Apartamentų savininkai sutiko paaukoti brangesnę nuomą, kad galėtų išlaikyti savo nuomojamus pastatus pilnus. Taip yra dėl to, kad nuolatinė perteklinė naujos statybos apartamentų pasiūla verčia juos konkuruoti dėl nuomininkų. Nuolaidos toliau auga. Apartamentų savininkai pasiūlė nuolaidas 42 proc. naujų nuomininkų, - pavyzdžiui, siūlė nemokėti nuomos kelis mėnesius, kartu sumokant tarpininkų mokesčius; tarkim, prieš metus tokios nuolaidos buvo pasiūlytos 30 proc. naujų nuomininkų.

Laisvų, neužimtų apartamentų apimtys sumažėjo. O tai akivaizdžiai rodo, kad nuolaidų sistema veikia. Sandoriai pakankamai patrauklūs, kad būsimi pirkėjai nuspręstų likti nuomos rinkoje kartu laukiant, kol pardavėjai dar labiau sumažins kainas Manhatano „duobėtoje“ pardavimų rinkoje.

Laisvų apartamentų koeficientas šių metų lapkritį sudarė 1,65 proc., kai tuo tarpu analogišką praėjusių metų mėnesį jis sudarė 2,35 procento. Nuomininkai skubėjo pasirašyti nuomos sutartis. Neišnuomoti apartamentai sąraše išbuvo vidutiniškai 29 dienas, kai tuo tarpu prieš metus – 49 dienas.

Nuomos sutarčių pagausėjo tiek Brukline, tiek Šiaurės vakarinėje Kvynso dalyje, nes čia buvo pasiūlyta naujos statybos apartamentų. Vidutinė nominalinė nuoma pakilo 0 2 proc. Brukline iki 2 850 JAV dolerių ir 10 proc. iki 2 868 dolerio rajone, apimantį Kvynso kvartalą, Log Ailando Sitį, Astoriją, Sanisaidą ir Vudsaidą. Bet nekaltinkite dėl to ‚Amazon“ efekto“. JAV technologijų milžinės sprendimas įsteigti biurų centrą Lon Ailando Sityje kol kas neturėjo įtakos rinkai, teigia „Miller Samuel“ prezidentas Jonathanas Milleris.