Viruso protrūkiui slūgstant, bet dar ligi galo nepasibaigus, Nyderlandų, Italijos ir Ispanijos kreditoriai tobulina oro kondicionavimo sistemas, įmontuoja dezinfekcijos priemones, apriboja priėjimą prie bendrų patalpų ir žymi grindis, stalus ir liftus strėlytėmis bei lipniomis juostomis, primenančiomis personalui apie būtinybę laikytis fizinio atstumo. Daiktai, liesti daugelio žmonių – pirštų atspaudų skaitytuvai, kavos aparatai, - sukaišioti į spintas, siekiant sumažinti viruso plitimo riziką.

Šiaurės Italija

Italijos banke „UniCredit SpA“ į darbą grįžo apie 10 proc. iš 4 000 darbuotojų, įsikūrusių trijuose Milano dangoraižiuose, viename iš labiausiai viruso paveiktų Europos miestų. Bankas įvedė vadinamąsias „auksines taisykles“, tokias kaip kūno temperatūros matavimas, kaukių dėvėjimas, dažnas rankų plovimas ir atstumo laikymasis. Pažeidus taisykles, gresia oficialios sankcijos.

Liftais vienu metu gali naudotis keturi žmonės, darbuotojų judėjimas tarp aukštų draudžiamas. Visos bendros zonos uždarytos, įskaitant ir vietos vaikų priežiūros centrus, sporto salę ir valgyklas. Darbuotojai negali iš laiko atsinešti maisto. Bankas daugelį darbinių išvykų/komandiruočių leis nuo birželio 15 dienos, nors kelionės į Jungtines Valstijas, Braziliją ir Rusiją ir iš šių šalių didžiąja dalimi bus ribojamos.

Bankininkystės grupė „Intesa Sanpaolo SpA“ planuoja, kad iki rugsėjo į darbą biure sugrįš 50 proc. darbuotojų. Turine esančiame 39-ių aukštų „Intesa“ dangoraižyje – be langų ir su šešiolika liftų - prireikė ypatingų pastangų, kad būtų įvykdyti sanitariniai reikalavimai. Oro kondicionavimo filtrai buvo patobulinti, ir, kaip ir „UniCredit“ banke, liftu vienu metu leidžiama naudotis daugiausia keturiems žmonėms – ant grindų pažymėti kryžiukai, ant kurių turi stovėti žmonės.

Madridas

Banko „Banco Santander SA“ priemiesčio kompleksas išvengia galvos skausmo, kuris kamuoja bendroves, veikiančias nuo viešojo transporto priklausančiuose miesto centruose. Vis dėlto bankas leidžia grįžti į darbą biure tik 25 proc. savo personalo. Bankas tikrins darbuotojų kūno temperatūrą ir visus aprūpins programėle, skirta pranešti apie simptomus. Valgykloje neleidžiama bendrauti: tik vienas žmogus vienu metu galės pietauti prie staliuko.

Bankas „Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA“ taip pat tikrina savo darbuotojų kūno temperatūrą –ir nuo šiol jokių pirštų atspaudų ant saugumo skenerių. Į pagrindinę buveinę nebebus įleidžiami pašaliniai lankytojai.

Frankfurtas

Deutsche Bank AG“ į biurus leidžia sugrįžti tik palyginti nedideliam būriui darbuotojų, apie 600 žmonių šiuo metu dirba iš Frankfurto centre esančio dangoraižio. Ir vėlgi, valgyklai čia skiriamas ypatingas dėmesys. Patekimas čia ribotas, sėdimų vietų nebėra, meniu sutrumpintas. Kavos aparatai turi mygtukų – todėl jie išjungti.

Amsterdamas

Bankas „ABN Amro Bank NV“ savo būstinės grindis pažymėjo strėlytėmis, nurodančiomis žmonėms judėjimo trajektoriją. Dezinfekcinės priemonės įmontuotos prie kiekvienos stalų grupės. Kad būtų laikomasi 1,5 metro fizinio atstumo, du trečdaliai stalų nenaudojami ir yra apklijuoti raudona lipnia juosta. Kadangi valgykla uždaryta, darbuotojai gali užsisakyti pietus, pristatomus kiekvienam prie jo stalo. Susitikimams su klientams numatytos atskiros patalpos su papildoma ventiliacija.

Bandomoji maždaug 60-ies žmonių grupė iš Rinkų ir iždo departamento bei saugumo operacijų skyriaus Amsterdame išbandys tokį darbo režimą iki liepos 1 dienos, kai į savo darbo vietas planuoja sugrįžti daugiau žmonių.