Remiantis „FT“, J. Hahnas pareiškė, jog nėra kitos alternatyvos, kaip tik suteikti Europos Komisijai naujų pajamų šaltinių, kad būtų galima padengti skolą, kurią ji prisiims pagal 750 milijardų eurų planą. Komisaras paragino ES valstybes nares palaikyti kompanijų apmokestinimą.

Komisijos pateiktame atsigavimo fondo projekte pateikiami pasiūlymai dėl įvairių naujų „savų resursų“, įskaitant pajamas iš taršos leidimų ir skaitmeninių kompanijų apmokestinimo, jei nepavyktų rasti visuotinio sprendimo. Panašu, kad J. Hahnas siekia praplėsti bendresnį pasiūlymą rinkti lėšas „atsižvelgiant į didžiųjų kompanijų veiklą“.

Ši rinkliava būtų skirta 70 000 Europos kompanijų, kurių pardavimai visame pasaulyje viršija 750 milijonų eurų, ir priklausytų nuo kompanijos dydžio, pažymėjo J. Hahtas, kalbėdamas su „FT“.

„Mes siekiame – ir ne vėliau kaip iki 2027 m. pabaigos – turėti funkcionuojantį, stabilų naujų savų biudžeto resursų srautą“, – sakė jis „FT“.

Ekonominė žala, kurią atnešė koronaviruso pandemija ir ES lyderių susitarimas teikti precedento neturinčias pagalbos priemones, atkreipė dėmesį į bendrąjį ES biudžetą, kurį finansuoja valstybės narės. Jau kurį laiką buvo kalbama apie apmokestinimo galios suteikimą pačiai ES, nors kai kurios vyriausybės tam nepritarė, nerimaudamos dėl savo suvereniteto pažeidimo.

Bet kokius bendrus ES mokesčius turėtų patvirtinti visų 27 ES valstybių narių vyriausybės ir Europos Parlamentas.