Gudžarato valstijoje įsikūrusiame centre kol kas stiebiasi vos keli stiklo ir plieno bokštai, pasitinkantys 20 tūkst. „JPMorgan Chase & Co.“, „HSBC Holdings Plc“ ir panašių kompanijų darbuotojų, čia važinėjančių kiekvieną darbo dieną. Visas centro pavadinimas – „Gujarat International Finance Tec-City“, bet plačiau jis yra žinomas kaip „GIFT City“. 

Verslo kompleksas užima 886 akrų (359 ha) plotą tarp Gudžarato sostinės Gandynagaro ir didžiausio valstijos miesto Ahmadabado. Spalio mėnesį čia įsikūrę bankai kartu paėmus valdė 33 milijardus JAV dolerių.

Kas traukia šias kompanijas? Atleidimas nuo daugelio taisyklių ir mokesčių, slopinančių verslą ir prekybą likusioje Indijos dalyje. „GIFT City“ yra laisvosios rinkos eksperimentas sparčiai augančioje 3 trilijonų JAV dolerių ekonomikoje, kuri ilgą laiką nenorėjo leisti savo nacionalinei valiutai rupijai žengti į tarptautinių investicijų areną. 

Tikslas – sukurti draugišką verslo kompleksą, kad į Indiją orientuota prekyba, šiuo metu perkelta į Dubajų, Mauricijus ar Singapūrą, galėtų sugrįžti į jaukius namus.